Hundfrisör

Hundfrisör

Hitta rätt plats för att klippa din hund din hund. Hundfrisörer är bra ställen som kan uppfylla alla din hunds pälsbehov. Det bästa sättet är att göra lite forskning och fråga efter rekommendationer från vänner eller familj som har använt frisörer till hundar tidigare. Om du letar efter en specifik typ av hundfrisör, till exempel någon som är expert på din hunds typ av pälsa, fråga om det finns några i ditt område. Du kan även kolla in vår guide om hur du väljer hunddagis. Du läser den just nu. Hundvårdstips för nya ägare

Första gången hos frisören?

Första gången du tar med din valp för att klippa håret kan det vara lite läskigt. Av denna anledning är det viktigt att hitta en bra groomer. Det rekommenderas att hitta en på en närliggande plats så det är enkelt att återkomma vid behov. Att ha samma hundfrisör hjälper även då du vet att hund känner sig bekväm med platsen över tid.Även småsaker som att du vet att schampot de använder funkar bra för din hund är alltid positivt. Läs deras broschyrer eller besök deras hemsida som bör innehåller massor av användbar information om de kan ta hand om din hunds päls.

Hur väljer man en hundfrisör?

När man väljer en hundtrimmningstjänst är det viktigt att överväga vilka tjänster du behöver. Vill du att de ska trimma din hunds naglar? Vill du att de ska raka din hunds päls? Hur är det med att borsta din hunds tänder? Det här är bara några exempel på de många olika typer av tjänster som en hundfrisör kan erbjuda. Det finns till och med fler än dessa, men dessa är de vanligaste. Fråga runt efter rekommendationer från personer som har erfarenhet av hundtrimmare tidigare. Du kan också slå upp recensioner online för att se om andra kunder var nöjda med tjänsten de fick.

:Innan du tar med din hund till en hundfrisör, se till att du borstar honom/henne noggrant. Detta kommer att hjälpa till att ta bort löst hår och smuts från hans päls. Att borsta din hund innan du går till frisören kommer också att förhindra att loppor kommer in i hans/hennes päls.

Hundar älskar att springa runt och leka. Tyvärr har de en tendens att bli smutsiga när de gör detta så se till att din hund inte ligger i lera direkt efter sin nya fina behandling. Detta är även att rekommendera innan besöket då det gör jobbet enklare för hundfrisören. 

Hur mycket kostar en hundfrisör?

Priset för hundfrisörer beror på flertalet faktorer. Dessa inkluderar storleken på hunden, om han/hon har blivit rakad eller trimmad, och antalet tjänster som krävs. En grundläggande frisyr kanske bara kostar 200-1000 kr medan ett fullständigt groomingpaket kan kosta 1000kr och uppåt. Priserna varierar dock mycket beroende på var du bor och vilka tjänster som tillhandahålls.

Tips för att trimma hundar:

  • Klipp alltid din hunds hår innan den går ut. Detta kommer att förhindra att de får problem med sina rockar.
  • Se till att din hund har fått sina skott innan han går någonstans i närheten av en hundfrisör.
  • Fråga om de skötseltekniker som din hundfrisör använder. Vissa använder schampon och andra produkter som kan vara skadliga för din hund.
  • Kom ihåg att ta med extra godsaker och leksaker så att du inte går därifrån utan något gott till din hund.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.