Hundförsäkring – Lassie

Happy dog with Lassie insurance tag, surrounded by icons of health, accident, and wellness benefits.

Lassie hundförsäkring är en ny djurförsäkring som sätter din hunds bästa i första hand. Lassie utgår från ett helhetsperspektiv där du som hundägare kan hjälpa till att förebygga skador och sjukdomar, för att på så sätt minska behovet av veterinärvård. Detta är unikt för svenska djurförsäkringar, och är en av anledningarna till att de snabbt vuxit i popularitet. Deras fördelaktiga försäkringspaket och poängsystem där du kan få rabatt på din försäkring gör Lassie till ett namn att lägga på minnet.

Viktiga Punkter

  • Lassie erbjuder prisvärda försäkringar med marknadens högsta försäkringsbelopp.
  • Förebyggande arbete och utbildning för att minimera skaderisker är en central del av Lassies erbjudande.
  • Lassie har ett högt kundbetyg och är populärt bland svenska hundägare.
  • Det finns möjlighet att få rabatt på försäkringen genom att använda deras app och värva vänner.
  • Lassie har en karenstid på 14 dagar, vilket innebär att försäkringen börjar gälla först efter denna period.

Fördelar med Lassie hundförsäkring

Prisvärda försäkringar

Lassie erbjuder prisvärda försäkringar med marknadens högsta försäkringsbelopp. Deras försäkringspaket är utformade för att ge dig och din hund bästa möjliga skydd till ett rimligt pris. Priserna är relativt låga i våra exempel i förhållande till vad som ingår.

Förebyggande arbete

Lassie arbetar förebyggande och uppmuntrar dig som hundägare att lära dig mer om hur du kan jobba proaktivt för att undvika och minimera skaderisk. Detta är unikt för svenska djurförsäkringar och är en av anledningarna till att de snabbt vuxit i popularitet.

Lassie utgår från ett helhetsperspektiv där du som hundägare kan hjälpa till att förebygga skador och sjukdomar, för att på så sätt minska behovet av veterinärvård.

Högt kundbetyg

Lassie har fått högt betyg i undersökningar och hos sina kunder. Deras fördelaktiga försäkringspaket och poängsystem där du kan få rabatt på din försäkring gör Lassie till ett namn att lägga på minnet.

Nackdelar med Lassie hundförsäkring

Ny i branschen

Lassie är ett relativt nytt försäkringsbolag, vilket kan innebära att de ännu inte har samma erfarenhet och stabilitet som mer etablerade aktörer. Detta kan vara en faktor att överväga när du väljer försäkring för din hund.

Begränsad avancerad vård

En av de större nackdelarna med Lassie hundförsäkring är att den inte täcker mer avancerad vård. Om din hund skulle behöva specialiserad behandling kan det innebära extra kostnader för dig som ägare.

Karenstid på 14 dagar

Lassie har en karenstid på 14 dagar, vilket innebär att försäkringen inte täcker sjukdomar eller skador som uppstår under denna period. Detta kan vara en viktig aspekt att tänka på när du tecknar en ny försäkring.

Så fungerar Lassies app

Digitala funktioner

Lassies app är en central del av deras digitala försäkringstjänst. Alla funktioner och all information om försäkringen finns samlad i appen, vilket gör det enkelt för dig att hantera din hundförsäkring. Du kan bland annat sköta allt från vaccinationshistorik till skadeanmälningar direkt i appen.

Enkel prisberäkning

Med Lassies app kan du snabbt och enkelt beräkna priset på din hundförsäkring. Genom att ange några grundläggande uppgifter om din hund får du en prisuppskattning på bara några minuter. Detta gör det lättare att jämföra olika försäkringsalternativ och välja det som passar bäst för dig och din hund.

Rabattmöjligheter

En av de mest attraktiva funktionerna i Lassies app är möjligheten att samla poäng genom att delta i olika aktiviteter och quiz. Dessa poäng kan sedan omvandlas till rabatter på din försäkring. Genom att engagera dig i appen och genomföra kurser för förebyggande vård kan du sänka din premie med upp till 500 kr.

Ladda ner vår app så hjälper vi dig välja rätt!

Självrisk hos Lassie hundförsäkring

Självriskperiod

Lassies självriskperiod är 365 dagar och startar vid försäkringsårets början. Detta innebär att du endast behöver betala den fasta självrisken en gång per år, oavsett hur många skador som inträffar under denna period. Detta kan vara fördelaktigt för hundägare som vill ha en förutsägbar kostnad.

Självriskbelopp

Självrisken hos Lassie består av två delar: en fast självrisk och en rörlig självrisk. Den fasta självrisken kan vara 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr, medan den rörliga självrisken är antingen 15% eller 25% av kostnaden utöver den fasta självrisken. Välj den självrisk som du tycker passar just dig och din situation.

Fast självrisk Rörlig självrisk
0 kr 15% eller 25%
1 500 kr 15% eller 25%
3 500 kr 15% eller 25%

Undantag och begränsningar

Det är viktigt att vara medveten om att det finns vissa undantag och begränsningar i försäkringen. Till exempel kan vissa behandlingar och mediciner inte täckas fullt ut, och det kan finnas specifika villkor för äldre hundar. Försäkring för äldre hundar, inklusive viktiga aspekter som täckning, självrisk, exkluderingar, och alternativ, bör noggrant övervägas.

Vad ingår i en Lassie hundförsäkring?

Lassies hundförsäkring är en veterinärvårdsförsäkring som täcker oförutsedda veterinärkostnader. Försäkringen finns i tre olika nivåer: Mini, Mellan och Stor. Lassie ger en genväg till proffskunskaper om hur du minskar risken att din hund drabbas av vanliga sjukdomar och besvär. Försäkringen gäller inom Norden och för tillfällig resa i upp till ett år i Europa. Den kan tecknas från att hunden är sex veckor gammal och gäller ett år i taget, med möjlighet till månadsvis eller årsvis betalning.

Hur du får rabatt på din Lassie hundförsäkring

Genom att arbeta förebyggande och samla poäng i din app, så ökar chansen till ett friskare liv för din hund. Som belöning får man upp till 25% i rabatt.

Lassie vill att det ska löna sig att ha en försäkring hos dem. Om du värvar en eller flera vänner får både du och vännen rabatt när personen tecknar en Lassie hundförsäkring. Varje kompis som tecknar Lassie djurförsäkring med din kod, ger både dig och din kompis 500kr i rabatt. Du kan addera 500kr för varje värvad vän.

Genom att samla poäng i Lassies smarta app går det att få rabatt på din årspremie. Som högst går det att spara 500 kr per år som hundägare och 250 kr per år som kattägare. Du kan läsa mer om detta under stycket om veterinärvård eller på Lassies hemsida.

Lassies skadeförebyggande arbete

Utbildning och information

Lassie jobbar preventivt för din hunds hälsa. De har tagit fram ett speciellt program som har utvecklats tillsammans med veterinärer. Grundtanken är att din hund inte ska behöva veterinärvård och att du ska få de kunskaper som behövs för att förebygga olyckor och sjukdomar.

Hälsoprogram

En av punkterna som utmärker Lassie är att försäkringsbolaget har arbetat tillsammans med veterinärer för att utforma olika digitala program. I Lassies app kan du hitta en mängd spännande kurser i text och på video som inte bara gör dig till en bättre hundägare utan också är intressanta då de erbjuder olika poäng om du slutför dem. Genom dessa lär du dig att arbeta preventivt för din hunds hälsa.

Proaktiva åtgärder

Lassie erbjuder ett omfattande skydd som inte bara garanterar trygghet och tillit genom sina klara villkor, men också genom proaktiva åtgärder. Lassie jobbar preventivt för att minimera risken för olyckor och sjukdomar, vilket i sin tur kan leda till en billigare premie för dig som hundägare.

Kostnad för Lassie hundförsäkring

Faktorer som påverkar priset

Kostnaden för Lassies försäkring beror på flera faktorer, inklusive var du bor, ersättningsnivå och vilken ras din hund är. Genom att lämna följande uppgifter på deras hemsida får du tre olika prisförslag utifrån de olika försäkringsnivåerna:

  • Hundens ras
  • Hundens ålder
  • Hundens kön
  • Om din hund är kastrerad eller inte
  • Var du bor

Exempel på prisnivåer

För att ge dig som hundägare en känsla för priset på försäkringen har vi utgått från 6 populära hundraser med en 14 månader gammal tik. Här är några exempel:

Hundras Månadskostnad
Labrador 250 kr
Chihuahua 200 kr
Schäfer 300 kr
Golden Retriever 270 kr
Bulldog 320 kr
Pudel 240 kr

Jämförelse med andra försäkringar

Även om priset på en hundförsäkring kan variera mycket beroende på t.ex. ras m.m. så indikerar våra stickprov och exempelpriser att Lassie har en attraktiv och konkurrenskraftig premie. I förhållande till konkurrenter och innehåll i försäkringen har Lassie ett lågt pris, i synnerhet då det inte finns några rasspecifika begränsningar i försäkringen.

Jämför hundförsäkring. Prisjämförelse. Jämför med min nuvarande försäkring. Är du redan försäkrad men funderar på att byta till Lassie? Vi kan hjälpa dig …

Lassies försäkringspaket

Lassie hundförsäkring har snabbt blivit ett av toppnamnen bland djurförsäkringar. Du kan välja mellan tre prisvärda försäkringspaket, varav det största ger dig möjlighet att få det största försäkringsbeloppet som finns på marknaden idag. Alla tre paket ger ett grundskydd i samband med sjukdom eller olycka.

Lassies historia och expansion

Lassie grundades i Sverige med målet att erbjuda prisvärda försäkringar för hundägare. Företaget har snabbt blivit känt för sitt fokus på förebyggande arbete och höga kundbetyg.

Efter framgångarna i Sverige har Lassie expanderat till flera europeiska länder. Denna expansion har möjliggjorts genom deras innovativa digitala plattform och starka kundfokus.

Lassie har ambitiösa framtidsplaner som inkluderar ytterligare expansion och utveckling av nya tjänster. Företaget strävar efter att bli en ledande aktör inom djurförsäkringar i Europa.

Kundomdömen om Lassie hundförsäkring

Lassie har fått mycket positiv feedback från sina kunder. Enligt en undersökning omräknat i procent från 2022-11-28, fick Lassie ett betyg på 92% på Trustpilot. Många kunder uppskattar de prisvärda försäkringarna och möjligheten att få rabatt genom förebyggande arbete via deras app. Lassie Mellan och Lassie Stor är särskilt populära val bland hundägare.

Trots de många positiva omdömena finns det också några negativa aspekter som kunder har påpekat. En del kunder tycker att Lassie är ny i branschen och att försäkringen inte täcker mer avancerad vård. Dessutom finns det en karenstid på 14 dagar som vissa kunder finner besvärande.

Sammanfattningsvis är kundomdömena om Lassie hundförsäkring övervägande positiva. Kunderna uppskattar särskilt de prisvärda försäkringarna och det förebyggande arbetet som uppmuntras genom appen. Lassie har fått höga betyg i flera undersökningar och hos sina kunder, vilket gör det till ett populärt val bland hundägare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *