Hundförsäkring – Trygg Hansa

Happy dog with Trygg Hansa logo, representing safety and care in pet insurance.

Trygg Hansa är ett välkänt försäkringsbolag som erbjuder flera olika typer av försäkringslösningar, inklusive djurförsäkringar för hundar. I denna artikel kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om Trygg Hansa hundförsäkring, från fördelar och nackdelar till kundomdömen och prissättning.

Viktiga punkter

 • Trygg Hansa erbjuder tre olika nivåer av hundförsäkring: Enkel, Dubbel och Trippel.
 • Försäkringsbolaget erbjuder inackordering på hundpensionat om du blir sjuk och inte kan ta hand om din hund.
 • Det finns en karenstid på 20 dygn för Trygg Hansa hundförsäkring.
 • Bolaget erbjuder flera tilläggsförsäkringar, inklusive för uppfödare och rehabilitering.
 • Trygg Hansa får generellt bra kundomdömen och anses vara ett pålitligt försäkringsbolag.

Fördelar med Trygg Hansa hundförsäkring

Omfattande skydd

Trygg Hansa erbjuder ett omfattande skydd för din hund. Försäkringen täcker allt från veterinärvård till medicin och rehabilitering. Detta innebär att du kan känna dig trygg med att din hund får den vård den behöver, oavsett situation.

Flexibla nivåer

Bolaget erbjuder en flexibel hundförsäkring både gällande omfattning och pris. Som hundägare kan du välja mellan tre olika nivåer för din hund: Enkel, Dubbel och Trippel. Detta gör det möjligt att anpassa försäkringen efter just dina behov och din budget.

Inackordering vid sjukdom

Trygg Hansa erbjuder ett försäkringspaket där inackordering på hundpensionat ingår. Om du skulle bli så pass sjuk att du inte har möjlighet att ta hand om hunden kan du, utan kostnad, få hjälp med hundens omvårdnad.

Trygg Hansa är ett välkänt försäkringsbolag som erbjuder flera olika typer av försäkringslösningar. Bland annat erbjuder bolaget djurförsäkringar för hundar, katter och specialanpassade djurförsäkringar för uppfödare.

Nackdelar med Trygg Hansa hundförsäkring

Begränsningar i ersättningsbelopp

En av de största nackdelarna med Trygg Hansa hundförsäkring är de begränsningar i ersättningsbelopp som kan påverka dig som hundägare. Trots att försäkringen erbjuder ett omfattande skydd, finns det tak för hur mycket du kan få ersättning för olika typer av skador och behandlingar. Detta kan vara en avgörande faktor när du jämför med andra försäkringsbolag.

Karenstid på 20 dygn

En annan nackdel är den relativt långa karenstiden på 20 dygn. Detta innebär att du inte kan få ersättning för skador eller sjukdomar som uppstår under de första 20 dagarna efter att försäkringen har tecknats. För vissa hundägare kan detta vara en betydande nackdel, särskilt om hunden skulle bli sjuk eller skadad kort efter att försäkringen trätt i kraft.

Trots dessa nackdelar har Trygg Hansa fått ett högt betyg på Trustpilot, där många kunder uppskattar det omfattande skyddet och den goda kundservicen.

Trygg Hansa Enkel: Grundläggande skydd

Vad som ingår

Trygg Hansa Enkel är den enklaste veterinärvårdsförsäkringen som bolaget erbjuder. Försäkringen täcker kostnader för undersökning och behandling om din hund behöver uppsöka veterinärvård till följd av skada eller sjukdom. Detta är ett bra alternativ för dig som söker ett grundläggande skydd till en lägre kostnad.

Maximalt ersättningsbelopp

Försäkringen erbjuder en begränsad ersättning jämfört med de mer omfattande alternativen. Det maximala ersättningsbeloppet är lägre, vilket gör denna försäkring till ett prisvärt val för hundägare som inte behöver ett omfattande skydd.

Extra förmåner

En av de extra förmånerna med Trygg Hansa Enkel är möjligheten att få upp till 20 % samlingsrabatt om du samlar flera försäkringar hos Trygg Hansa. Detta kan vara en fördel för dig som vill ha flera försäkringar samlade på ett ställe.

Trygg Hansa Enkel är ett bra val för hundägare som söker ett grundläggande skydd till en lägre kostnad.

Trygg Hansa Dubbel: Utökat skydd

Vad som ingår

Trygg Hansa Dubbel är en mer omfattande försäkringslösning än Enkel. Nivån har ett högre maximalt ersättningsbelopp och täcker fler kostnader som kan uppstå till följd av att din hund skadas eller blir sjuk. Försäkringen har ett mer omfattande innehåll och erbjuder även ersättning för mediciner, rehabilitering och röntgen.

Maximalt ersättningsbelopp

Trygg Hansa Hundförsäkring Dubbel har ett ersättningsbelopp på maximalt 60 000 kronor per år. Det är högre än vad flera av konkurrenterna erbjuder för den här försäkringsnivån.

Innehåll Dubbel Max ersättningsbelopp
FirstVet Ingår
Rehabilitering 7 000 kr/år
MR & CT Röntgen Ingår

Extra förmåner

Försäkringen för äldre hundar, särskilt 10 år gamla, är avgörande för ekonomisk trygghet. Trygg Hansa Dubbel erbjuder extra förmåner som täcker mediciner och rehabilitering, vilket är viktigt att välja rätt försäkring med hänsyn till sjukdomar, kostnader och exkluderingar.

Försäkringen har ett mer omfattande innehåll och erbjuder även ersättning för mediciner, rehabilitering och röntgen.

Trygg Hansa Trippel: Omfattande skydd

Vad som ingår

Trygg Hansa Trippel är den mest omfattande av de tre försäkringsalternativen och erbjuder ett komplett skydd för din hund. Försäkringen inkluderar bland annat FirstVet-konsultationer, rehabilitering och MR & CT röntgen. Detta gör den till ett utmärkt val för dig som vill ha ett omfattande skydd för din fyrbenta vän.

Maximalt ersättningsbelopp

Trygg Hansa Hundförsäkring Trippel har ett av de högsta maximala ersättningsbeloppen på marknaden. Du kan välja mellan två nivåer: 90 000 kr/år eller 120 000 kr/år. Här är en översikt:

Innehåll Max ersättningsbelopp
Trippel 90 000 kr/år eller 120 000 kr/år

Extra förmåner

Förutom det omfattande skyddet och det höga ersättningsbeloppet, erbjuder Trygg Hansa Trippel även flera extra förmåner. Dessa inkluderar ersättning för mediciner och ett brett utbud av tilläggsförsäkringar som kan anpassas efter dina specifika behov.

Trygg Hansa Trippel är ett av de mest omfattande alternativen på marknaden och ger ett komplett skydd för din hund.

Tilläggsförsäkringar hos Trygg Hansa

För uppfödare

Trygg Hansa erbjuder en specialanpassad försäkring för hunduppfödare. Denna försäkring är utformad för att täcka specifika behov och risker som uppfödare kan stöta på. Det är en utmärkt lösning för att säkerställa att alla hundar i din kennel är skyddade.

Rehabilitering

Med tilläggsförsäkringen för rehabilitering kan du få ersättning för kostnader som uppstår vid rehabilitering av din hund. Detta inkluderar exempelvis fysioterapi och andra behandlingsformer som kan vara nödvändiga efter en skada eller operation.

Medicin

Trygg Hansa erbjuder även en tilläggsförsäkring för medicin. Denna försäkring täcker kostnader för receptbelagda mediciner som din hund kan behöva vid sjukdom eller skada. Det är ett värdefullt tillägg som kan minska dina utgifter betydligt.

Kundomdömen om Trygg Hansa hundförsäkring

Positiva omdömen

Många kunder uppskattar Trygg Hansa för deras omfattande skydd och flexibla försäkringsnivåer. En del kunder har också nämnt att de fått snabb och effektiv hjälp vid skadeanmälningar, vilket bidrar till en hög kundnöjdhet.

Negativa omdömen

Trots de positiva aspekterna finns det också några negativa omdömen. Vissa kunder har uttryckt missnöje med ersättningsbeloppen och den långa karenstiden på 20 dygn. Det är viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för att undvika överraskningar.

Sammanfattning av kundbetyg

Generellt sett får Trygg Hansa goda betyg på plattformar som Trustpilot. Det är dock värt att notera att omdömena ofta gäller försäkringsbolaget i sin helhet och inte specifikt hundförsäkringen.

Trygg Hansa är ett välkänt försäkringsbolag som erbjuder flera olika typer av försäkringslösningar, inklusive djurförsäkringar för hundar.

Rabatter och erbjudanden

Rabatter för nya kunder

Trygg Hansa erbjuder flera olika typer av rabatter för hundförsäkringar som de listar på sin hemsida. Vi har samlat några av dem nedan för att underlätta för dig. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida.

 • Hundvalpsrabatt: Om din hundvalp är under 6 månader när du tecknar en hundförsäkring får du 25% rabatt på första årspremien.
 • Uppfödarrabatt: Du får som uppfödare bonus för de försäkringar som dina hundvalpsköpare tecknar hos bolaget.

Långsiktiga rabatter

Det finns dock rabatter som alltid gäller så som uppfödarrabatter, samlingsrabatter och för den som är med i hundklubbar. Ett exempel på försäkringsbolag som har många rabatter är Agria.

 • Mängdrabatt: Du kan även få mängdrabatter om du har flera hundar eller andra husdjur försäkrade hos samma försäkringsbolag.
 • Medlemsrabatt: Medlemskap i en rasklubb eller specialklubb för din rashund innebär även ofta rabatter hos de större försäkringsbolagen. Det finns även rabatter för jaktföreningar och klubbar. Rabatten ligger oftast på 10% och är ofta återkommande årligen.

Det är alltid bra att se över vilka förmåner och rabatter som bolaget erbjuder. Som kund hos ett bolag kan du erbjudas förmåner som kan vara värda att betala ett högre pris för. Tänk på att rabatter och förm��ner kan ändras och det kan därför vara värt att se över bolagens erbjudanden årligen.

Prissättning och kostnader

Faktorer som påverkar priset

Priset på en hundförsäkring hos Trygg Hansa påverkas av flera faktorer. Hundens ålder och ras spelar en stor roll, liksom var du bor. Dessutom kan du påverka premien genom att välja en högre självrisk. Vanligtvis kan du välja mellan en rörlig och fast självrisk.

Jämförelse med andra försäkringar

När du jämför hundförsäkringar är det viktigt att inte bara stirra dig blind på priset. Här är en tabell som jämför Trygg Hansa Enkel med andra försäkringar:

Försäkring Max ersättning Pris (kr/mån)
Agria Mini 30 000 kr 2,7
Lassie Mini 30 000 kr 2,7
If 30 000 kr 2,6
Trygg Hansa Enkel 40 000 kr 2,5

Kom ihåg att premien ofta speglar innehållet i försäkringen. Kolla även upp om du kan få rabatt genom att samla andra försäkringar.

Självrisk

Självrisken är en annan viktig faktor som påverkar kostnaden. Om du väljer en högre självrisk betalar du oftast en lägre premie. Det är viktigt att noga jämföra villkoren eftersom en del skydd ingår i grundskyddet hos vissa bolag, medan andra erbjuder dessa som tilläggsförsäkringar.

Så ansöker du om Trygg Hansa hundförsäkring

Steg-för-steg guide

Att ansöka om en hundförsäkring hos Trygg Hansa är enkelt och smidigt. Följ dessa steg:

 1. Besök Trygg Hansas hemsida och navigera till sektionen för hundförsäkringar.
 2. Välj den försäkringsnivå som passar dig bäst: Enkel, Dubbel eller Trippel.
 3. Fyll i nödvändig information om dig själv och din hund.
 4. Granska din ansökan och se över de valda försäkringsvillkoren.
 5. Skicka in din ansökan och invänta bekräftelse från Trygg Hansa.

Nödvändig information

För att ansöka om en hundförsäkring behöver du ha följande information till hands:

 • Personuppgifter (namn, adress, kontaktinformation)
 • Uppgifter om din hund (ras, ålder, eventuella tidigare sjukdomar)
 • Val av försäkringsnivå och eventuella tilläggsförsäkringar

Kom ihåg: Trygg Hansa erbjuder ett reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen och gäller i 45 dagar. Ska du resa längre behöver du teckna ett förlängt reseskydd.

Vanliga frågor om Trygg Hansa hundförsäkring

Är Trygg Hansa pålitlig?

Trygg Hansa är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag. Bolaget har fått bra kundomdömen och får höga poäng i flera jämförelser. Bolaget är välkänt på försäkringsmarknaden och har funnits länge.

Hur fungerar karenstiden?

Trygg Hansa Hundförsäkring har en karenstid på 20 dygn. Det innebär att det tar 20 dagar från det att du tecknar försäkringen tills dess att den börjar gälla fullt ut.

Vad påverkar priset?

Priset på Trygg Hansa Hundförsäkring beror på flera faktorer och varierar beroende på vilken ersättningsnivå som du väljer. Priset kan även variera beroende på ras, var du bor och hur gammal din hund är. Med bolagets rabatter är det möjligt att komma ner i pris ytterligare.

Kom ihåg att valpens försäkring ska tecknas innan den fyllt 6 månader för att få 25 % rabatt första året.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *