Hundförsäkring – Sveland

A happy dog sitting in a green field under a blue sky, representing Sveland's comprehensive dog insurance guide.

Att välja rätt hundförsäkring är en viktig del av att vara hundägare. Sveland Djurförsäkringar erbjuder flera olika alternativ för att säkerställa att din fyrbenta vän får den bästa vården vid behov. I denna guide går vi igenom de olika hundförsäkringarna som Sveland erbjuder samt vilka tilläggsförsäkringar som finns tillgängliga.

Viktiga Punkter

  • Sveland erbjuder tre huvudtyper av hundförsäkringar: Maximal, Favorit och Olycksfall.
  • Hundförsäkring Maximal är den mest omfattande och inkluderar skydd för medfödda dolda fel även för vuxna hundar.
  • Hundförsäkring Favorit är populärast och täcker både sjukdomar och olycksfall.
  • Tilläggsförsäkringar som livförsäkring, medicinförsäkring och rehabiliteringsförsäkring kan tecknas för ett mer omfattande skydd.
  • Svelands Vårdguide och FirstVet ingår i alla hundförsäkringar.

Svelands olika hundförsäkringar

Hundförsäkring Maximal

Hundförsäkring Maximal är den mest omfattande hundförsäkringen som passar dig som vill ha ett skydd utöver det vanliga. Försäkringen inkluderar skydd för ligament-, led- och skelettsjukdomar samt medfödda dolda fel även för vuxna hundar som du försäkrar. Veterinärvårdsförsäkring med upp till 140 000 kr i ersättning.

Hundförsäkring Favorit

Hundförsäkring Favorit är Svelands populäraste hundförsäkring. Försäkringen ersätter både sjukdomar och olycksfall och kan ersätta kostnader för MR, CT, fluoroskopi och scintigrafi. Försäkrar du din hund innan den blir 4 månader ingår även skydd för ligament-, led- och skelettsjukdomar samt dolda fel.

Hundförsäkring Olycksfall

Hundförsäkring Olycksfall är ett bra alternativ för dig som vill ha ett grundläggande skydd för din hund. Den täcker kostnader vid olycksfall och akuta skador. Försäkringen är ett prisvärt alternativ för att ge din hund ett bra skydd utan att behöva betala för omfattande sjukdomsskydd.

Tilläggsförsäkringar för hund

För att ge din hund ett utökat skydd kan du komplettera en veterinärvårdsförsäkring med olika tillägg. Det finns tilläggsförsäkringar för bland annat tandvård, utökade medicinkostnader och rehabilitering. En del bolag erbjuder också ersättning för tidigare besvär din hund behandlats mot.

I försäkringsvillkoren framgår exakt vad som ersätts, och till vilket belopp. I vissa fall kan du exempelvis ha ett tak eller en begränsning på ersättning för t.ex mediciner.

Livförsäkring

Det är ett extra skydd för dig om din hund inte längre kan användas till sin nuvarande användning eller om något annat skulle hända som påverkar din hunds prestation. Olika tilläggsförsäkringar varierar beroende på försäkringsbolag. Se respektive recension om försäkringsbolagen för mer information. Bäst hundförsäkring och tilläggsförsäkringar beror på hur omfattande försäkringsskydd som du vill ha.

Medicinförsäkring

Jämför alltid olika tillägg som bolagen erbjuder. Genom att se över tilläggen kan du se om de tillför något extra eller om det är tillägg som ingår i veterinärvårdsförsäkringen hos vissa bolag. Det kan vara bra att se över tilläggen om du är ute efter en speciell hundförsäkring. Det vanligaste tillägget är en livförsäkring.

Rehabiliteringsförsäkring

Nästan alla försäkringsbolag erbjuder olika typer av tilläggsförsäkringar som gör att du kan utöka skyddet ytterligare om behov finns. Om du exempelvis tänkt använda din hund i jakt eller avel finns det särskilda tillägg som du kan teckna för att utöka skyddet ytterligare.

Det finns flera olika tilläggsförsäkringar som du kan teckna för din hund beroende på vad den används till och dess ålder. Tilläggen gäller främst avel, jakt, medicin, rehabilitering och användbarhet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *