Hundförsäkring – Agria

Happy dog with shiny coat playing in sunny garden, Agria logo in corner.

VARFÖR SKA JAG VÄLJA AGRIA HUNDFÖRSÄKRING?

Agria har funnits på marknaden i nuvarande form sedan 80-talet och är det största bolaget för hundförsäkringar i Sverige. Det talar för stabilitet och mycket god statistik för att bedöma premier – och mindre risk för chockhöjningar av premien som nyare bolag kan tvingas till. Agria erbjuder rasspecifika hundförsäkringar med Agria Hundrasförsäkring, där de utifrån rasens behov lagt nivåer på bl.a ersättning för medicin och rehabilitering.

Viktiga punkter

 • Agria erbjuder kostnadsfri veterinär rådgivning dygnet runt.
 • Det finns ingen övre åldersgräns för att teckna försäkring på en äldre hund.
 • Agria är marknadsledande inom hundförsäkringar i Sverige.
 • Försäkringen inkluderar ersättning för medicin och rehabilitering.
 • Agria har erhållit utmärkelsen Trygg Kundkontakt.

Fördelar med Agria hundförsäkring

Kostnadsfri veterinär rådgivning

Agria erbjuder kostnadsfri rådgivning av veterinär dygnet runt. Detta innebär att du alltid kan få professionell hjälp när du behöver det, vilket är en stor trygghet för alla hundägare.

Ingen övre åldersgräns

En av de största fördelarna med Agria är att det inte finns någon övre åldersgräns för att teckna försäkring. Detta gör det möjligt att försäkra även en gammal hund, vilket är särskilt viktigt för äldre hundar som kan ha större behov av vård.

Att kunna teckna försäkring för en 10 år gammal hund är en unik fördel som inte alla försäkringsbolag erbjuder.

Marknadsledande position

Agria är marknadsledande inom djurförsäkringar i Sverige. Detta innebär att de har lång erfarenhet och ett brett utbud av försäkringar som är anpassade efter olika behov. Deras starka position på marknaden ger också en extra trygghet för dig som kund.

Nackdelar med Agria hundförsäkring

Hög försäkringspremie

En av de största nackdelarna med Agria hundförsäkring är den höga försäkringspremien. Trots att det finns rabatter kan kostnaden bli betydande, särskilt under det andra året av försäkringen. Detta kan vara en avgörande faktor för många hundägare när de väljer försäkring.

Rasspecifika begränsningar

Agria har också vissa rasspecifika begränsningar i sina försäkringar. Detta innebär att vissa raser kan ha begränsningar eller undantag i täckningen, vilket kan påverka försäkringens värde för ägare av dessa raser.

Många av tilläggen ingår i flera av konkurrenternas veterinärvårdsförsäkringar, vilket kan göra Agria mindre attraktiv för vissa hundägare.

Agria Hundrasförsäkring

Agria Hundrasförsäkring är specialanpassad för att möta de specifika behoven hos olika hundraser. Detta innebär att du kan få en försäkring som är skräddarsydd för just din hunds unika krav och förutsättningar. Försäkringen går att teckna för alla hundar oavsett ålder, vilket ger en stor flexibilitet för hundägare.

Som ett av få bolag erbjuder Agria ersättning för medicin, inkluderat i veterinärvårdsbeloppet, för sin Hundrasförsäkring. Dessutom ingår ersättning för rehabilitering upp till 6000 eller 10 000 kr beroende på ras. Detta gör att du kan känna dig trygg med att din hund får den vård den behöver, oavsett vad som händer.

Agria är också ett bra försäkringsbolag för dig som arbetar med din hund. Flera andra bolag försäkrar inte hundar i tjänst, men Agria erbjuder specialanpassade försäkringslösningar för jakthundar och uppfödare. Detta gör Agria till ett utmärkt val för dig som har en arbetande hund.

Kundomdömen om Agria hundförsäkring

Agria har fått ett genomsnittsbetyg på 4,0 av 5 på Trustpilot. Många kunder uppskattar den trevliga kundservicen och att de har varit kunder i många år. En annan fördel som ofta nämns är den kostnadsfria veterinär rådgivningen som erbjuds dygnet runt.

Trots de positiva aspekterna finns det också negativa omdömen. En återkommande kritik är den höga försäkringspremien, som kan bli dyr trots rabatter. Vissa kunder har också uttryckt missnöje över att de inte fått någon ersättning för sina skador.

Generellt sett är kunderna nöjda med Agria hundförsäkring, särskilt när det gäller kundservice och tillgänglighet. Dock är den höga kostnaden en betydande nackdel som många påpekar.

Vad kostar Agria hundförsäkring?

Prispåverkande faktorer

Priset på en hundförsäkring från Agria varierar beroende på flera faktorer. Några av de viktigaste faktorerna inkluderar:

 • Hundens ras och ålder
 • Omfattningen av försäkringen
 • Var du bor
 • Om hunden är en tik eller hane

Dessa faktorer kan påverka premien avsevärt, så det är viktigt att ta hänsyn till dem när du jämför priser.

Jämförelse med andra bolag

Agria är Sveriges mest valda hundförsäkring, men hur står den sig mot konkurrenterna? Här är en snabb jämförelse:

Bolag Månadskostnad Maxersättning Självriskperiod
Agria 352 kr 150 000 kr 365 dagar
Konkurrent A 300 kr 100 000 kr 180 dagar
Konkurrent B 400 kr 200 000 kr 365 dagar

Rabatter och erbjudanden

Agria erbjuder olika rabatter och erbjudanden som kan hjälpa dig att sänka kostnaden för din hundförsäkring. Några av dessa inkluderar:

 • Mängdrabatt om du försäkrar fler än en hund
 • Rabatt för valpar
 • Kampanjer och tidsbegränsade erbjudanden

För att få det bästa priset rekommenderas det att du regelbundet kollar Agrias hemsida för aktuella erbjudanden.

Agria är också ett bra försäkringsbolag för dig som arbetar med din hund – då flera andra bolag inte försäkrar hundar i tjänst.

Vad ingår i Agria hundförsäkring?

Veterinärvård

Agria erbjuder omfattande veterinärvårdsförsäkring som täcker kostnader för undersökningar, behandlingar och operationer. Maxersättning är 150 000 kr per år, vilket ger ett tryggt skydd om din hund blir skadad eller sjuk. Dessutom ingår kostnadsfri digital veterinärrådgivning, vilket är en stor fördel för djurägare.

Livförsäkring

Agria har en av marknadens bästa livförsäkringar. Du kan höja livbeloppet om du exempelvis ställer ut, jagar eller har en servicehund. Livförsäkringen gäller hela hundens liv utan att ersättningsbeloppet minskar med åldern.

Tilläggsförsäkringar

För att anpassa försäkringen efter dina och din hunds behov erbjuder Agria flera tilläggsförsäkringar. Dessa inkluderar bland annat ersättning för medicin och rehabilitering, vilket är inkluderat i veterinärvårdsbeloppet. Många av tilläggen ingår i flera av konkurrenternas veterinärvårdsförsäkringar, men Agria ger dig möjligheten att skräddarsy ditt skydd.

Agria är Sveriges mest valda hundförsäkring och erbjuder ett tryggt djurägande.

Agria Mini

Agria Mini är en begränsad försäkringslösning för dig som vill ha en billigare hundförsäkring med ett enklare försäkringsskydd. Försäkringen är billigare än Hundrasförsäkringen och täcker endast veterinärvård upp till ett bestämt belopp samt vissa medicinkostnader. Du kan komplettera Agria Mini med Agria Mini Livförsäkring eller en trygghetsförsäkring för ett mer omfattande skydd. Agria Mini erbjuder kostnadsfria samtal till Agria Vårdguide som erbjuder veterinärrådgivningen dygnet runt.

För den som vill ha en liten billigare försäkring med begränsad ersättning finns Agria Mini. Med Agria Mini går det att få ersättning med upp till 30 000 kr per försäkringsår. Försäkringen täcker också medicin med upp till 2 000 kr per år samt MR/CT undersökning med 5 000 kr per år om Agria själva har godkänt behandlingen. Som vi har förstått det så täcker inte Agria Mini dolda fel.

Agria Mini är en kostnadseffektiv lösning för hundägare som vill ha ett grundläggande skydd. Försäkringen är billigare än andra alternativ och erbjuder ett enklare försäkringsskydd. Försäkringen täcker veterinärvård upp till ett bestämt belopp samt vissa medicinkostnader. Du kan även komplettera med Agria Mini Livförsäkring eller en trygghetsförsäkring för ett mer omfattande skydd.

Agria Trygg Kundkontakt

Vad innebär Trygg Kundkontakt?

Agria Trygg Kundkontakt innebär att Agria strävar efter att erbjuda en säker och pålitlig kommunikation med sina kunder. Detta inkluderar att vara tillgängliga för frågor och rådgivning samt att hantera ärenden snabbt och effektivt.

Fördelar för kunder

Fördelarna för kunderna inkluderar:

 • Tillgång till dygnet runt rådgivning
 • Snabb och effektiv hantering av ärenden
 • Möjlighet att kontakta Agria via flera kanaler, inklusive telefon och online

Hur Agria uppnår Trygg Kundkontakt

Agria uppnår Trygg Kundkontakt genom att:

 1. Erbjuda flera kontaktvägar, som telefon och online
 2. Ha dedikerade kundtjänstmedarbetare som är utbildade för att hantera olika typer av ärenden
 3. Använda modern teknik för att säkerställa att kundernas information är säker och skyddad

Agria strävar efter att vara en pålitlig partner för alla hundägare, vilket gör dem till ett populärt val för hundförsäkringar.

Agria som företag

Agria är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar och är störst i Sverige på djurförsäkringar. Bolaget erbjuder flexibla försäkringslösningar där du själv bestämmer omfattning. Agria finns i Norden, Frankrike och Storbritannien. Den svenska verksamheten erbjuder försäkringar för sällskapsdjur som hund och katt samt häst och lantbruk.

Agria är för många synonymt med djurförsäkring. Efter år av relativt komplicerade villkor har Agria förbättrat villkor och gjort det enklare att förstå vad som ingår.

Agria har en marknadsledande position i Sverige när det gäller djurförsäkringar. Bolaget är känt för sina omfattande och flexibla försäkringslösningar som täcker allt från smådjur till lantbruksdjur. Agria har också många rabatter där det som mest går det att få 50% rabatt på försäkringspremien första året.

Agria strävar efter att fortsätta vara ledande inom djurförsäkringar och att expandera sin verksamhet ytterligare i Europa. Bolaget fokuserar på att förbättra sina digitala tjänster, som Agria Vårdguide appen, för att göra det enklare för kunder att få tillgång till veterinärvård och rådgivning.

Så tecknar du en Agria hundförsäkring

Steg-för-steg guide

Att teckna en hundförsäkring hos Agria är enkelt och smidigt. Följ dessa steg för att säkerställa att din hund får det bästa skyddet:

 1. Besök Agrias hemsida och välj hundförsäkring.
 2. Fyll i uppgifter om din hund, såsom ras, ålder och eventuella tidigare sjukdomar.
 3. Välj den försäkring som bäst passar dina behov. Agria erbjuder tre olika alternativ: Mini, Hundras Extra med lägre skydd och Hundras Extra med högst ersättningsbelopp.
 4. Lägg till eventuella tilläggsförsäkringar för extra skydd.
 5. Granska och bekräfta dina val.
 6. Slutför ansökan och betala premien.

Vad du behöver veta innan

Innan du tecknar en försäkring är det viktigt att du känner till några grundläggande saker:

 • Agria erbjuder kostnadsfri veterinär rådgivning dygnet runt.
 • Det finns ingen övre åldersgräns för att teckna försäkring.
 • Agria är marknadsledande i Sverige, vilket ger en trygghet för dig som djurägare.

Vanliga frågor vid tecknande

Här är några vanliga frågor som kan uppstå när du ska teckna en hundförsäkring hos Agria:

 • Vilken hund passar mig? Det är viktigt att välja rätt hundras baserat på din livsstil och boendesituation. Agria har guider som kan hjälpa dig med detta.
 • Vad täcker försäkringen? Agria erbjuder olika nivåer av skydd beroende på vilken försäkring du väljer.
 • Hur fungerar självrisk? Agria har en självriskperiod på 365 dagar, vilket innebär att du bara betalar självrisk en gång per år oavsett antal skador.

Att teckna en hundförsäkring hos Agria ger dig ett tryggt djurägande och en försäkring som hjälper dig om din hund blir skadad eller sjuk.

Agria hundförsäkring för valpar

Att försäkra din valp tidigt ger en trygghet för både dig och din hund. Agria erbjuder en omfattande försäkringslösning som täcker många av de vanligaste skadorna och sjukdomarna som kan drabba valpar. Försäkringen kan tecknas från att valpen är 6 veckor gammal.

Agria erbjuder specifika skydd för valpar, inklusive dolda felförsäkring som gäller för försäkringstagaren som är uppfödare av en valp som omfattas av försäkringen och för köparen av den försäkrade valpen. Detta ger en extra trygghet för både uppfödare och nya hundägare.

Det är bäst att teckna försäkring för din valp så tidigt som möjligt, helst när valpen är 6 veckor gammal. Detta säkerställer att valpen är skyddad från början och att du slipper oroa dig för oväntade veterinärkostnader.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *