Hundförsäkring – Folksam

Happy dog playing in a sunny park with Folksam insurance logo in the corner.

Folksam är ett av Sveriges mest välkända försäkringsbolag och erbjuder en rad olika försäkringar, inklusive hundförsäkringar. Med tre olika nivåer av skydd kan hundägare välja den försäkring som bäst passar deras behov och budget. I denna artikel kommer vi att utforska fördelarna med Folksam hundförsäkring och varför det kan vara ett bra val för dig och din fyrbenta vän.

Viktiga punkter

 • Folksam erbjuder tre olika nivåer av hundförsäkring: Bas, Mellan och Stor.
 • Folksam Mellan är ett populärt val med ett skyddsbelopp på 60 000 kr per år.
 • Självrisken består av en fast del och en rörlig del, med en självriskperiod på upp till 365 dagar.
 • Rabatter som nyteckningsrabatt för valpar och samlingsrabatt gör försäkringen mer kostnadseffektiv.
 • Folksam är ett kundägt företag, vilket innebär att kunderna delar på vinsten.

Översikt av Folksam Hundförsäkring

Tre olika nivåer: Bas, Mellan och Stor

Folksam erbjuder tre olika nivåer av hundförsäkringar: Bas, Mellan och Stor. Dessa nivåer har olika omfattning, innehåll och maximalt ersättningsbelopp, vilket också speglar sig i priset. Populärast är Mellan och Stor som erbjuder lite mer omfattande skydd samt allmänt bättre villkor.

Kundägt företag och dess fördelar

Folksam är ett kundägt företag, vilket betyder att du som tecknar en hundförsäkring via Folksam får vara med och dela på vinsten. Detta kan innebära återbäring till kunderna, vilket är en av de stora fördelarna med att välja Folksam. Bolaget erbjuder flexibla försäkringslösningar för dig och din hund med olika omfattning och prisnivåer.

Folksam Mellan: Ett Populärt Val

Skyddsbelopp och omfattning

Folksam Mellan erbjuder ett skyddsbelopp på 60 000 kr per år. Detta är ett ganska vanligt alternativ bland försäkringstagarna eftersom det mesta ingår och kostnaden inte är skyhög. Det är ett bra alternativ till sin hundförsäkring.

Varför Mellan är ett bra alternativ

Väljer du Folksam Mellan så har du ett större skydd. Det här kan du välja mellan:

 • Hundförsäkring Bas – ett bra grundskydd.
 • Hundförsäkring Mellan – utökat skydd.
 • Hundförsäkring Stor – ännu större trygghet.

En bra försäkring för din hund där bland annat följande ingår: veterinärvård, medicin och rehabilitering.

Självrisk i Folksam Hundförsäkring

Fast och rörlig självrisk

Folksams hundförsäkring har en fast självrisk och en rörlig självrisk. Den fasta självrisken finns i två alternativ som du får välja mellan, 1 800 kr och 3 000 kr. Sedan tillkommer en rörlig del som alltid ligger på 25 % av återstående skadekostnad. Om det handlar om skador orsakade av rovdjurs- eller vildsvinsskador behöver du inte betala någon självrisk. Den fasta självrisken betalas endast 1 gång per år.

Självriskperiod och undantag

Självriskperioden hos Folksam är 125 dagar. Det innebär att du bara behöver betala den fasta självrisken en gång under denna period, oavsett hur många gånger du behöver använda försäkringen. Det finns dock vissa undantag där självrisken kan variera, till exempel vid skadeanmälan hund där specifika regler kan gälla.

Rabatter och Erbjudanden

Nyteckningsrabatt för valpar

Om du tecknar en försäkring för din valp innan den fyller ett år, får du 30% rabatt på första årspremien. Detta är en generös rabatt som kan hjälpa dig att spara pengar under valpens första år.

Samlingsrabatt och mängdrabatt

Folksam erbjuder även samlingsrabatt om du har flera försäkringar hos dem, till exempel om du har ditt boende försäkrat hos Folksam. Dessutom kan du få mängdrabatt om du försäkrar flera hundar. Här är en översikt:

Antal Hundar Rabatt
1-2 Ingen
3 eller fler Upp till 50%

Genom att kombinera dessa rabatter kan du maximera dina besparingar och få en mer kostnadseffektiv försäkringslösning för dina hundar.

Veterinärvård och Ersättningsnivåer

Maximalt ersättningsbelopp

Folksam erbjuder olika nivåer av veterinärvård beroende på vilken försäkring du väljer. Maxersättning för veterinärvård varierar mellan de olika nivåerna av försäkringar. Till exempel, basnivån erbjuder en maxersättning på 30 000 kr per år, medan högre nivåer kan erbjuda upp till 120 000 kr per år.

Olika nivåer av veterinärvård

Folksam erbjuder tre olika nivåer av veterinärvård: Bas, Mellan och Stor. Varje nivå har sina egna fördelar och täckningsgrader:

 • Bas: Grundläggande skydd med maxersättning på 30 000 kr per år.
 • Mellan: Utökat skydd med maxersättning på 60 000 kr per år.
 • Stor: Omfattande skydd med maxersättning på upp till 120 000 kr per år.

Folksam erbjuder även tre kostnadsfria besök per år via FirstVet, vilket kan vara ett bra alternativ till fysiska veterinärbesök.

För att få ersättning krävs det att ett veterinärvårdsintyg utförts mellan 7-12 veckors ålder på hunden.

Tilläggsförsäkringar

Livförsäkring

Folksam Hundförsäkring erbjuder en livförsäkring som kan tecknas till alla nivåer av deras hundförsäkringar. Med denna försäkring kan du få ersättning om din hund dör eller måste avlivas till följd av skada eller sjukdom. Livförsäkringen ger också ersättning om din hund kommer bort och inte hittas.

Valpkullsförsäkring

För dig som planerar att använda din hund i avel erbjuder Folksam en valpkullsförsäkring. Denna försäkring ger ett utökat skydd för förlorad avelsförmåga och kan tecknas som ett tillägg till livförsäkringen.

Tänk på! Du kan öka försäkringsvärdet på din hund om hunden meriteras, till exempel vinner ett pris i en tävling eller en utställning.

Fördelar med Folksam Hundförsäkring

Flexibla försäkringslösningar

Folksam erbjuder flexibla försäkringslösningar som passar olika behov och budgetar. Du kan välja mellan tre olika nivåer: Bas, Mellan och Stor. Detta gör det enkelt att hitta en hundförsäkring som passar dig och din hund. Folksam Mellan är ett populärt val eftersom det erbjuder ett större skydd till en rimlig kostnad.

Goda kundomdömen

Folksam har genomgående goda kundomdömen. Många kunder uppskattar att Folksam är ett kundägt företag, vilket innebär att du som tecknar en hundförsäkring via Folksam får vara med och dela på vinsten. Detta bidrar till en känsla av trygghet och tillit bland försäkringstagarna.

Folksam är ett stabilt försäkringsbolag som erbjuder omfattande skydd och bra villkor för din hund.

Begränsningar och Nackdelar

Rasspecifika begränsningar

Folksam har vissa rasspecifika begränsningar som kan påverka din hunds försäkringsskydd. Detta innebär att vissa raser kan ha undantag eller högre premier, vilket kan vara en nackdel för ägare av dessa raser.

Lägre ersättningsbelopp jämfört med konkurrenter

En av de största nackdelarna med Folksam Hundförsäkring är att det maximala ersättningsbeloppet är lägre än flera konkurrenter. Detta kan vara en viktig faktor att överväga när du jämför olika försäkringsalternativ.

Försäkring för äldre hundar kan också vara begränsad, inklusive viktiga aspekter som självrisk, exkluderingar, och alternativ till traditionell försäkring. Hundrasens betydelse och kostnadseffektivitet betonas.

Så Beräknar du Ditt Pris

Faktorer som påverkar priset

För att beräkna priset på din Folksam hundförsäkring behöver du ange flera faktorer. Dessa inkluderar hundens ras, kön, inköpspris, födelsedatum och försäkringstagarens personnummer. Priset påverkas också av om du väljer den högre eller lägre självrisken.

Hur du får en offert

Via hemsidan är det mycket enkelt att räkna ut vilket priset skulle bli på försäkringen. Har man däremot redan en hund- eller kattförsäkring hos Moderna bör man kontakta kundtjänst för att få en tydligare offert. Detta eftersom de kan ge en viss mängdrabatt.

För att få en exakt offert, besök Folksams hemsida och fyll i de nödvändiga uppgifterna. Det är ett snabbt och smidigt sätt att få en prisuppskattning.

Folksam Hundförsäkring Recension

Kundbetyg och omdömen

Folksam har fått ett genomsnittligt betyg på 4 av 5 stjärnor, vilket visar att många kunder är nöjda med deras tjänster. Läs kundernas omdömen för att få en bättre förståelse av deras upplevelser. Många uppskattar den flexibilitet som erbjuds genom de tre olika nivåerna av försäkringar: Bas, Mellan och Stor.

Jämförelse med andra försäkringsbolag

När man jämför Folksam med andra försäkringsbolag, som Agria och Trygg Hansa, framstår Folksam som ett prisvärt alternativ. De erbjuder konkurrenskraftiga priser och ett brett utbud av tilläggsförsäkringar, vilket gör dem till ett attraktivt val för många hundägare.

Folksam är genomgående ett tryggt val även om fokus nödvändigtvis inte ligger på just djurförsäkringar inom bolaget.

Folksam: Ett Tryggt Val för Hundägare

Folksam har länge varit ett pålitligt val för hundägare i Sverige. Med en historia som sträcker sig över flera decennier, har de byggt upp ett rykte för att vara ett seriöst och ansvarsfullt försäkringsbolag. Detta gör att många hundägare känner sig trygga med att välja Folksam för sina fyrbenta vänner.

Folksam grundades redan 1908 och har sedan dess vuxit till att bli ett av Sveriges största försäkringsbolag. Deras långa erfarenhet och breda utbud av försäkringar, inklusive hundförsäkringar, gör dem till ett pålitligt val. Enligt Folksam står bolaget ”alltid på djurens sida”, och har jobbat för djur sedan 1911. Detta engagemang för djurens välbefinnande är en av anledningarna till att många väljer Folksam framför andra försäkringsbolag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *