Hunddagis i Falköping

Här listar vi de hunddagis som vi på Hundisar.se hittat i Falköping med omnejd.
Kontakta dessa direkt för mer specifik information om deras tjänster, öppettider, produkter och tillgänglighet.

stockholm, sweden, old town-3897532.jpg

Tabell över Hunddagis i Falköping


Ps. Besök respektive hunddagis hemsida för den senaste informationen.

Driver du ett hunddagis?
Vill du synas på Hundisar.se? Efter en kort men ändå obligatorisk intervju så publicerar vi mer än gärna ett inlägg om er tjänst.

Pris och kostnad för Hunddagis

För att ha din hund på ett hunddagis i Sverige kan du räkna med att det kostar dig någonstans mellan 100-500 SEK per dag. Dagis som erbjuder extratjänster såsom t.ex. pälsvård, kloklipp eller träning är däremot ofta dyrare än så.

Vidare beror priset på var i landet du befinner dig samt hur många dagar i månaden din hund skall vara på plats. Det är vanligt att ju oftare du har din hund på hunddagiset, desto billigare blir dagspriset.

Vanliga priser för ett hunddagis i Sverige:


PS. Det är bra att överväga priset när du väljer hunddagis men det får inte vara avgörande i ditt val. Det absolut viktigaste är att hitta en plats där din hund kommer att trivas och är trygg.

Frågor att ställa personalen

Innan du bestämmer dig för vilket hunddagis som skall bli din bästa väns nya daghem är det viktigt att du besöker alla de hunddagis du överväger. Detta för att få träffa den personal som kommer att få den jätteviktiga uppgiften att ta hand om din hund flera timmar om dagen.

Här är ett förslag på diverse frågor att ställa personalen (och dig själv) i syfte att få reda på om du hittat rätt hunddagis:

 • Vilka tjänster erbjuder hunddagiset?
 • Vad ingår i priset (mat, leksaker, övriga tjänster etc.)?
 • Hur ofta och hur länge vistas hundarna utomhus?
 • Hur många hundar går på hunddagiset?
 • Hur många hundar finns det per personalmedlem?
 • Hur är hundarna indelade (storlek, ålder, personlighet etc.)?
 • Hur ser schemat ut för en vanlig dag?
 • Har de några regler eller rutiner du bör känna till?
 • Vilken erfarenhet/utbildning har personalen?
 • Hur hanterar de beteenden hos hundarna (aggression, rädsla etc.)?
 • Hur ofta rengörs och desinficeras dagiset?
 • Har de någon form av certifiering eller licens?
 • Finns det någon form av återkoppling till ägarna om hur hundarna har det på dagiset?

  Och viktigast av allt är att du frågar dig själv: kommer min bästa vän att trivas här?

Vanliga frågor

Vad krävs det för att öppna ett Hunddagis?

För att öppna ett hunddagis i Sverige krävs det att man uppfyller vissa krav och följer vissa regler. Här är några av de viktigaste:

 1. Tillstånd: För att öppna ett hunddagis i Sverige krävs det att man har ett giltigt tillstånd från kommunen eller länsstyrelsen. Detta innebär att man måste uppfylla vissa krav på lokaler, utrustning och personal.
 2. Ansvar och försäkring: Som ägare till ett hunddagis är man ansvarig för hundarnas välbefinnande och säkerhet under sin vistelse på dagiset. Det är därför viktigt att ha en giltig försäkring som täcker eventuella skador eller olyckor som kan uppstå.
 3. Kompetens: Det krävs kompetens och erfarenhet för att driva ett hunddagis. Utbildning inom hundrelaterade områden, såsom hundskötsel, träning eller veterinär är inget krav men självklart ett plus.
 4. Hygien och säkerhet: Det krävs också att man har rutiner för att se till att lokalerna är rena och hygieniska samt att man har säkerhetsrutiner för att skydda såväl hundar som personal.

Hur många Hunddagis finns det i Sverige?

Enligt Djurbranschens Yrkesnämnd så har antalet hunddagis och hundpensionat ökat med ungefär 30% mellan 2011-2016, och är idag, år 2023, ca 1400 i antalet. Efter coronapandemin ökade antalet hundägare i Sverige vilket gjort att än fler dagis förväntas öppna de kommande åren.

Vad får man för lön på ett Hunddagis?

Även om svaret är volatilt beroende av ett antal faktorer så ligger genomsnittet för hundskötare i Sverige på ca 21.000kr/månad före skatt. Glöm inte kollektivavtal.

Läs mer om vilken lön du kan förvänta dig här.

Var kan man hitta lediga jobb på Hunddagis?

Du kan hitta lediga jobb på hunddagis på alla platser där vanliga jobb listas. Det är även vanligt att de erbjuder sommarjobb, praktik, arbetsträning och/eller deltidsanställning.

Läs mer om hunddagis

Är Hunddagis bra för min hund?

Hunddagis har blivit allt mer populära de senaste åren, men är det verkligen en bra lösning för din hund? I…

Avtal för Hunddagis & Pensionat

När man driver en verksamhet som dagis, pensionat eller rastning för hundar är det viktigt att ha ett tydligt och…

Löptikar på Hunddagis

Kvinna kramar en dalmatin framför en rosa vägg.

För den som ska öppna ett hunddagis finns det många saker man behöver besluta om, däribland om man ska ta…

Att jobba på ett Hunddagis

bulldog, puppy, pet-1846380.jpg

Att jobba på ett hunddagis innebär att ta hand om och ta ansvar för ett antal fyrbenta vänner under dagen….

Vad är ett mobilt hunddagis?

van, dog, automobile-4938418.jpg

Varje hund älskar och behöver bli promenerad. Motion är avgörande för din hunds fysiska och psykiska välbefinnande. Hundar längtar också…

Vad brukar hunddagis ha för regler?

shepherd, training, harmony-3494519.jpg

Syftet med hunddagis är att tillhandahålla en säker, rolig och stimulerande miljö med betoning på positiva upplevelser som inkluderar interaktion…

Att jobba på ett hunddagis

man, woman, dog-2425121.jpg

För många är vad som helst där man får betalt för något relaterat till hundar ett drömjobb (underskriven intygar). Hunddagis…

Rasta hunden i Falköping

Hundägare i Falköping har flera trevliga alternativ när det gäller att hitta platser för att rasta sina fyrbenta vänner. Här följer en översikt över några av de mest populära hundparkerna och rastplatserna i området.

Falköpings Hundrastgård

Falköpings Hundrastgård är en omtyckt plats bland hundägare. Denna inhägnade hundpark är belägen i närheten av Odenhallen och erbjuder en säker miljö där hundar kan springa fritt och leka med andra hundar. Parken är utrustad med bänkar för ägarna och har en särskild avdelning för små hundar.

Stadsparken

Stadsparken i centrala Falköping är inte bara en plats för rekreation och avkoppling för stadens invånare, utan även för deras hundar. Med sina gröna ytor och promenadvägar är det en idealisk plats för hundägare att ta en lugn promenad med sin hund. Dock bör hundar hållas i koppel inom parkens område.

Mössebergsparken

Mössebergsparken är ett stort friluftsområde som erbjuder en mängd olika aktiviteter för både två- och fyrbenta besökare. Här finns gott om utrymme för hundar att utforska och leka. Det är viktigt att komma ihåg att även i denna park ska hundar hållas i koppel för allas trygghet.

Hundbadplatser

Under de varmare månaderna kan hundägare ta sina hundar till någon av de hundvänliga badplatserna i närheten av Falköping. Vänligen notera att det är viktigt att respektera lokala regler och förordningar gällande hundbad.


Ps. Vänligen se kommunens hemsida för lagar och regler.

Att hitta en lämplig plats för att rasta hunden i Falköping är inte svårt. Oavsett om du föredrar en hundpark där din hund kan springa fritt, eller en lugn promenad i en stadspark eller naturreservat, finns det gott om alternativ att välja mellan. Kom ihåg att alltid följa lokala regler och förordningar för att säkerställa en trevlig upplevelse för alla.