Att jobba på ett hunddagis

man, woman, dog-2425121.jpg

För många är vad som helst där man får betalt för något relaterat till hundar ett drömjobb (underskriven intygar). Hunddagis är troligtvis det som kommer högst upp på listan för de flesta. Men det finns en del saker att ta i beaktning innan man börjar arbeta med människans bästa vän. Här nedan finner du information om just det.

Hur får man jobb på ett hunddagis?

För att hitta detta drömjobb så kan du börja med att leta i ditt område efter olika hunddagis. Kanske har du en som du alltid tar din hund till. Eller om du har vänner som tar med sin hund till ett dagis, fråga dem vilka hunddagis de känner till och rekommenderar. Om inte annat kan du alltid titta igenom vår databas av hunddagis. Om du inte hittar några kan en enkel Google-sökning efter några i ditt område hjälpa dig att hitta några.

När du har hittat dem, gå in på deras hemsida och se om de har några lediga jobb. Du kan till och med kanske ringa de direkt för att se om de anställer men bara inte har kommit till skott med att lägga ut en annons. Om de inte har en jobbansökningssida, en plats att kontakta dem på eller till och med en webbplats, gå in på deras dagis och fråga om de anställer. Ibland är detta det bättre alternativet för då lär de känna dig och känner igen ditt ansikte. Plus att gå in på den faktiska platsen visar att du är engagerad och redo att arbeta.

Vad du kan förvänta dig på ett hunddagisjobb

Om du hittade det perfekta dagiset för dig att arbeta på och blev anställd, grattis! Eller så kanske du vill ta reda på hur det är att ha ett hunddagisjobb innan du ens ansöker. Nedan finner du allt vad det innebär att ha världens roligaste jobb.

Städa efter hundar

Mycket av din tid går åt till att städa efter hundarna. Detta är sant på de flesta härbärgen också. Någon måste göra det, och för det mesta blir det du. Detta verkar vara en grov, men lätt nog uppgift. Tills du inser att det finns så många hundar, och de gillar alla att försöka lukta och rulla i varandras bajs medan du försöker plocka upp den. Kontrollera också dina skor innan du åker hem eller sätt dig i bilen eftersom chansen är stor att det blir kvardröjande.

Leka med hundisar

I slutet av dagen kan din arm vara öm av att kasta runt tennisbollen för så många hundar om och om igen. Men det är så värt det att kunna se hundarna så glada jaga efter den lilla gula bollen.

Du kommer att vara täckt av päls i slutet av dagen

Förhoppningsvis är du inte allergisk mot hundar, eftersom deras hår kommer att vara över dig, ditt hår, kläder och förmodligen ditt hus. Även om du inte äger en hund kan ditt hus se ut som om du äger en. Medan du arbetar på ditt nya jobb kanske du vill välja kläder som döljer hur mycket hundhår som verkligen fastnar på dig.

Och lukta… Hund!

Vissa människor älskar lukten av hundar, men vissa människor tål det inte. Om du älskar hundar bör du veta att det är detta du kommer att lukta som ett tag. Det kan vara svårt att få bort lukten av hund ur håret, oavsett hur många gånger du duschar. Doften kan även komma in i dina kläder. Om du kommer hem till din hund kanske ditt husdjur undrar var du har varit hela dagen och varför du luktar som andra hundar.

Det finns duktiga och icke-duktiga hundar

Hunddagisjobbet är fantastiskt, men du kommer att möta bra, kärleksfulla hundar och hundar som vill få dig att dra ur dig håret. Vissa hundar kommer att vara otroligt envisa och svåra med flit, och du måste ha mycket tålamod när du hanterar dem. Men det är hundarna som är söta, kärleksfulla och som alltid vill ha kramar och kyssar som kommer att göra det värt det.

Du vill ta med några av dem hem

En av de svåraste delarna av det här jobbet kommer att vara att lämna dem i slutet av dagen. För dem som du verkligen älskar kan det vara svårt att inte vilja adoptera dem alla och ta med dem hem. Men det kan också vara bra. Om du inte har husdjur hemma får du ditt roliga och tillfredsställande resultat av att vara runt dem hela dagen utan att behöva ta på dig ansvaret att ta hand om dem hela tiden.

Dessutom vet du att du alltid får komma tillbaka imorgon och se dem igen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *