Vad får man för lön på ett hunddagis?

dog, pet, canine-3277416.jpg

En av de vanligaste frågorna som vi får från folk som vill jobba på hunddagis är ”hur mycket får man i lön på ett hunddagis?”. Även om svaret är volatilt beroende av ett antal faktorer så ligger genomsnittet på ca 21 000kr/månad. Det blir en timlön på ungefär 130kr/h.

Notera att den offentliga lönestatistiken som förs på hunddagis klumpas ihop i kategorin ”hundskötare” som innefattar fler yrkesroller relaterade till skötsel av hundar mer än bara hunddagis.

Räkna ut en rimlig lön

För att räkna ut lönen för ditt potentiella jobb på ett hunddagis kan du göra lite efterforskning och matematik. Leta först efter hunddagis i ditt område och skaffa dig en idé över hur mycket de tar betalt. Desto större ort med fler hundägare som är intresserade av hunddagis, desto större är chansen till en högre lön.

Vidare kan hunddagiset förväntas betala ut en lön som är i förhållande till sin egna vinst. Och vinst är en ganska enkel ekvation:

Vinst = Intäkter – Kostnader

Intäkter är hur mycket pengar hunddagiset tjänar på de hundar de tar hand om, så antalet hundar x deras avgift. Kostnader är saker som att just betala ut lön till anställda, inköp av hundmat, hyra och försäkring.

När du räknat ut allt detta bör du ha en ganska god idé om det hunddagiset betalar ut en lön som ligger över eller under det svenska genomsnittet på 21 000kr/månad.

Hundleksaker

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *