Vad brukar hunddagis ha för regler?

shepherd, training, harmony-3494519.jpg

Syftet med hunddagis Àr att tillhandahÄlla en sÀker, rolig och stimulerande miljö med betoning pÄ positiva upplevelser som inkluderar interaktion och socialisering med andra vÀnliga hundar. För att sÀkerstÀlla sÀkerheten och hÀlsan för alla hundar krÀver mÄnga hunddagis att man följer vissa regler och uppfyller ett gÀngse krav.

Ålder

MÄnga hunddagis krÀver att hundarna Àr en viss Älder. Oftast brukar grÀnsen gÄ vid minst 5 mÄnader för att sÀkerstÀlla en sÀker plats för alla hundisar. I och med detta sÀkerstÀlls det att i fallet av en valp sÄ har denne fÄtt tillrÀckligt mycket erfarenhet av interaktion med andra hundar.

Kön

Allt som oftast har hunddagis inga problem med hundar av ett visst kön. DÀremot sÄ brukar det vara sÄ att hundarna mÄste vara kastrerade för att gÄ pÄ dagis.

Obligatoriska vaccinationer

Alla hundar som kommer in pÄ hunddagisanlÀggningen bör ha fÄtt sina vaccinationer. Det Àr inte helt ovanligt att hundÀgare mÄste lÀmna in bevis frÄn sin veterinÀr pÄ att deras hund har fÄtt sina vaccinationer. Oftast inkluderar det följande:

  • Rabies (1 Ă„r eller 3 Ă„r)
  • Valpsjuka Combo
  • Leptospiros
  • Bordetella – krĂ€vs var sjĂ€tte mĂ„nad*
  • Hundinfluensa – 1 och 2
    *En notering om Bordetella-vaccinet: Detta vaccin mÄste administreras var 6:e mÄnad och endast intranasalt eller orala former av vaccinet kan komma att accepteras. Den intranasala formen Àr att föredra till följd av det extra skydd det ger för parainfluensa.

Parasitförebyggande

Alla hundar som gÄr pÄ hunddagis mÄste vara fria frÄn parasiter, inklusive loppor, fÀstingar och tarmparasiter. Oftast Àr det sÄ att alla hundar Àven Àr pÄ hjÀrtmask och loppförebyggande medel som ordinerats av deras veterinÀr, samt Àr aktuella med Ärliga avföringstest. Förebyggande av fÀstingar rekommenderas och mÄnga uppmanar dig att prata med din veterinÀr om lÀmpliga produkter.

HĂ€lsa

Hundar som gÄr pÄ hunddagis bör vara vid god hÀlsa och fria frÄn alla tillstÄnd som potentiellt skulle kunna Àventyra sin eller andra hundars hÀlsa. Hundar som har varit sjuka med en smittsam sjukdom under den senaste tiden kan kommer att krÀvas pÄ veterinÀrintyg för att fÄ ÄtervÀnda till sitt dagis.

Beteende

Alla hundar som gĂ„r pĂ„ dagis bör aldrig ha visat nĂ„gra tecken pĂ„ aggression mot andra hundar eller mĂ€nniskor. Alla ”förĂ€ldrar” mĂ„ste dĂ€rmed nĂ€stan alltid intyga att deras hund inte har nĂ„gon historia av aggression.

AnmÀlan

Hundar som gÄr pÄ dagis bör oftast ha genomfört en anmÀlningsprocess och fÄtt sin utvÀrdering godkÀnd.

NĂ€rvaropolicy

Det vanligaste Àr att bokningar krÀvs pÄ förhand. Om man inte kan behÄlla sin bokning ombeds man oftast att avboka med sÄ lÄngt varsel som möjligt. Det Àr inte heller ovanligt att hundar som gÄtt pÄ ett annat dagis nyligen ombeds vÀnta minst 10 dagar innan de börjar pÄ sitt nya hunddagis.

KlÀdkod

Hundar som gÄr pÄ dagis bör anlÀnda i koppel och bÀra ett platt, snabblÄsande halsband för deras egna sÀkerhet. Kragar ska varken vara för snÀva eller för lösa. Vidare rekommenderas identifiering pÄ deras krage. Eventuella spÀnnen eller halsbanden kan Àven komma att tas bort medan hundarna leker. Dock gÀller detta lÄngt ifrÄn alla hunddagis.

BegrÀnsningar

Hunddagis förbehÄller sig mÄnga gÄnger rÀtten att nÀr som helst vÀgra registrering av vilken hund som helst av vilken anledning som helst. Observera att alla miljöer inte lÀmpar sig för alla hundar och att sÀkerheten bör alltid gÄ först. Om dagiset kÀnner att en hund kommer att, eller redan har skapat en osÀker miljö för sig sjÀlv eller nÄgon annan hund bör hunddagisets Äsikt och följaktliga beslut respekteras.

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *