Hundförsäkring – ICA

Happy dog in a park with Ica insurance logo, representing Ica's comprehensive dog insurance coverage.

Välkommen till vår djupgående recension av ICA Hundförsäkring. Om du äger en hund vet du hur viktigt det är att skydda ditt husdjur och vara förberedd för eventuella oväntade medicinska kostnader. ICA Hundförsäkring är ett populärt val bland svenska hundägare, och i den här artikeln kommer vi att utforska allt du behöver veta om denna försäkring. Vi kommer att granska priset, självrisk, försäkringsvillkor och andra viktiga aspekter. Läs vidare för att ta reda på om ICA Hundförsäkring är rätt val för dig.

Viktiga punkter

 • ICA Hundförsäkring erbjuder omfattande täckning för veterinärvård och livförsäkring för hundar.
 • Priset varierar beroende på hundens ålder, ras och försäkringsbelopp, men generellt är det en prisvärd hundförsäkring.
 • Försäkringen har både fasta och rörliga självrisker.
 • Kundtjänsten är tillgänglig för hjälp och rådgivning, och villkoren är enkla att förstå.
 • Rehabilitering ingår alltid i veterinärvårdsförsäkringen, och det finns flera tilläggsförsäkringar att välja mellan.

Vad är ICA Hundförsäkring?

Grundläggande information

ICA Hundförsäkring är en försäkring speciellt utformad för att skydda din hund mot oväntade sjukdomar och olycksfall. Försäkringen täcker olika medicinska kostnader som kan uppstå under hundens livstid. För att teckna en försäkring hos ICA Hundförsäkring behöver du registrera din hund hos Svenska Kennelklubben eller ha ett annat giltigt intyg på att hunden är registrerad. Du kan enkelt teckna försäkringen genom att besöka ICA:s webbplats eller kontakta deras kundtjänst.

Fördelar med ICA Hundförsäkring

ICA Hundförsäkring är en populär försäkringsleverantör för hundägare i Sverige. ICA är ett väletablerat varumärke som många redan känner igen och litar på. För hundägare som letar efter en bra försäkring för sin fyrbenta vän, är ICA Hundförsäkring ett utmärkt val. Försäkringen täcker upp till 15 000 kr vid sjukdom eller skada och ICA erbjuder en mängd olika alternativ att välja mellan.

Många berömmer ICA för deras enkla och tydliga villkor samt deras kundtjänst som är tillgänglig för hjälp och rådgivning.

Hur du tecknar försäkringen

För att teckna ICA Hundförsäkring behöver du följa några enkla steg:

 1. Registrera din hund hos Svenska Kennelklubben eller ha ett annat giltigt intyg på att hunden är registrerad.
 2. Besök ICA:s webbplats eller kontakta deras kundtjänst.
 3. Välj det försäkringspaket som bäst passar din hunds behov och din budget.
 4. Fyll i nödvändig information och slutför registreringen.

Försäkringen gäller för hundar från tre månaders ålder och uppåt, och erbjuder en bra täckning för både sjukdom och olycksfall.

Täckning och villkor

Veterinärvård

Veterinärvård är en av de mest grundläggande delarna av ICA Hundförsäkring. Försäkringen täcker kostnader för undersökningar, behandlingar och mediciner som din hund kan behöva vid sjukdom eller skada. Det är viktigt att välja rätt försäkring med täckning för sjukdomar och självrisk. Försäkringen gäller även för äldre hundar, särskilt för 10-åringar.

Livförsäkring

Livförsäkringen ger ekonomisk ersättning om din hund skulle avlida eller behöva avlivas på grund av sjukdom eller olycka. Detta kan vara en stor trygghet för många hundägare. Exkluderingar och alternativ diskuteras i de fullständiga villkoren.

Självrisker

Självrisken är den del av kostnaden som du själv måste betala vid varje skadetillfälle. ICA Hundförsäkring erbjuder olika självriskalternativ för att passa olika behov och budgetar. Det är viktigt att läsa igenom villkoren noggrant för att förstå exakt vad som täcks och vad som inte täcks av försäkringen.

Försäkringsgivaren ICA Försäkring står under Finansinspektionens tillsyn.

Pris och kostnader

Faktorer som påverkar priset

Priset på ICA Hundförsäkring kan variera beroende på flera faktorer. Några av de viktigaste faktorerna inkluderar hundens ålder, ras och hälsotillstånd. Valprabatt och kastreringsrabatt kan också påverka det slutliga priset. För att få ett exakt pris för din hund, rekommenderas det att använda verktyget på ICA:s hemsida.

Jämförelse med andra försäkringar

När man jämför ICA Hundförsäkring med andra försäkringar, är det viktigt att titta på både kostnad och täckning. Här är en tabell som jämför ICA Hundförsäkring med några andra populära alternativ:

Bolag Betyg Kostnad (kr/mån) Fast självrisk (kr) Rörlig självrisk (%) Veterinärvårdsbelopp (kr)
ICA 4.1 274 1800 15% 30,000
Sveland 4.2 343 1500 25% 60,000
Trygg-Hansa 4.1 339 1500 25% 60,000

Betalningsalternativ

ICA Hundförsäkring erbjuder flera betalningsalternativ för att passa olika behov. Du kan välja att betala månadsvis, kvartalsvis eller årsvis. Det är också möjligt att betala via autogiro för att göra processen smidigare.

Tänk på att detta endast är ett ungefärligt pris (uppdaterat 2024-04-30), för att se exakt pris för din hund tryck på knappen “Se pris” på ICA:s hemsida.

Kundomdömen och recensioner

Majoriteten av recensionerna om ICA Hundförsäkring är positiva. Kunderna är nöjda med försäkringens täckning och kundservice. Många har också nämnt att de har fått snabb och effektiv hjälp när de behövde använda sin försäkring. Andra kunder ger övervägande positiva omdömen, men det finns också några negativa recensioner.

Det finns dock några negativa recensioner där kunder har klagat på vissa begränsningar och undantag i försäkringsvillkoren. Det är viktigt att läsa igenom villkoren noggrant för att förstå exakt vad som täcks och vad som inte täcks av försäkringen. Snittbetyget är något lägre än det som vi valt att sätta och indikerar en bra kundupplevelse.

Omdömena på Trustpilot är till stor del fördelade på det högsta betyget (51%), det näst högsta betyget (19%) och det lägsta betyget (17%). För att se vad kunderna tycker om specifikt hundförsäkringen går det bra att söka efter kommentarer i sökfältet. ICA har besvarat många av kommentarerna.

Så här byter du till ICA Hundförsäkring

Att byta till ICA Hundförsäkring är en smidig process som kan ge dig bättre villkor och lägre premie. Byt till ICA utan karens och få din hund försäkrad från dag ett. Här är en steg-för-steg guide för att hjälpa dig genom bytet.

Steg-för-steg guide

 1. Säg upp din nuvarande försäkring: Kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag och meddela att du vill säga upp din hundförsäkring. Se till att få en bekräftelse på uppsägningen.
 2. Teckna en ny försäkring hos ICA: Besök ICA:s hemsida och fyll i nödvändig information om din hund, såsom ras, födelsedatum och kön. Du kommer också att behöva ange dina egna kontaktuppgifter.
 3. Välj försäkringsalternativ: ICA erbjuder olika valbara ersättningsbelopp och självrisker. Välj de alternativ som passar dig och din hund bäst.
 4. Bekräfta och betala: När du har valt dina alternativ, bekräfta din ansökan och genomför betalningen. Din nya försäkring träder i kraft direkt.

Vad du behöver tänka på

 • Undvik att vara oförsäkrad: Se till att din nya försäkring hos ICA börjar gälla samma dag som din gamla försäkring upphör. Detta är särskilt viktigt eftersom det oftast finns karenser och andra regler kring detta.
 • Fri flytträtt: ICA erbjuder fri flytträtt, vilket innebär att du kan byta försäkring utan att behöva oroa dig för karenstid.
 • Dokumentation: Ha all nödvändig dokumentation redo, inklusive tidigare försäkringsbevis och eventuella veterinärintyg.

Fördelar med att byta

 • Lägre premie: Många kunder upplever att de får en lägre premie när de byter till ICA Hundförsäkring.
 • Bättre villkor: ICA erbjuder omfattande täckning och flexibla alternativ som kan anpassas efter dina behov.
 • Enkel process: Bytet är enkelt och kan göras helt online, vilket sparar tid och besvär.

Att byta till ICA Hundförsäkring kan vara ett klokt val för både dig och din hund. Med konkurrenskraftiga priser och omfattande täckning är det ett alternativ värt att överväga.

Tilläggsförsäkringar

När du väljer ICA Hundförsäkring finns det flera tilläggsförsäkringar att överväga för att ge din hund ett extra skydd. Det är viktigt att veta vad som ingår och inte ingår i grundförsäkringen för att kunna göra ett informerat val.

Vanliga frågor om ICA Hundförsäkring

Hur fungerar fri flytträtt?

Fri flytträtt innebär att du kan byta försäkringsbolag utan att din hund får en ny karenstid. ICA har ingen karenstid om du byter till dem från ett annat bolag. Detta är en stor fördel för hundägare som vill byta försäkring utan att riskera att stå utan skydd under en period.

Vad innebär karenstid?

Karenstid är den period efter att du tecknat försäkringen då vissa delar av skyddet inte gäller. Om din hund försäkras för första gången hos ICA gäller en karenstid på 15 dagar för sjukdomar, men ingen karenstid för olycksfall. Detta innebär att du snabbt får ett grundläggande skydd för din hund.

Hur kontaktar jag kundtjänst?

Du kan enkelt kontakta ICA:s kundtjänst via deras webbplats eller telefon. Kundtjänsten är känd för att vara tillgänglig och hjälpsam, och de kan ge dig råd och svara på frågor om din hundförsäkring. Här har vi samlat alla artiklar som handlar om djur och våra djurförsäkringar. Läs våra tips och råd för din hund eller katt.

Fördelar och nackdelar med ICA Hundförsäkring

För att hjälpa dig att ta ett informerat beslut har vi sammanställt några fördelar och nackdelar med ICA Hundförsäkring. Här är några av dem:

Fördelar

 • ICA Hundförsäkring erbjuder omfattande täckning för veterinärvård.
 • Snabb och enkel ansökningsprocess.
 • Bra kundservice och hjälp vid behov.
 • Fri flytträtt.
 • Rehabilitering ingår.
 • Livförsäkring finns som tillägg.
 • Poäng och ICA-bonus.

Nackdelar

 • Vissa begränsningar och undantag i försäkringsvillkoren.
 • Priset kan vara högre jämfört med vissa konkurrenter.
 • Maximalt ersättningsbelopp är lägre än många konkurrenter.
 • Skulle kunna erbjuda fler tillägg och nivåer.
 • Tak på maximalt ersättningsbelopp för livförsäkringen.
 • Saknar tillägg för hunduppfödare.

Vårt omdöme

Många berömmer ICA för deras enkla och tydliga villkor samt deras kundtjänst som är tillgänglig för hjälp och rådgivning. Hos ICA finns också flera hundförsäkringar att välja mellan, för att passa just din hunds behov och ditt budgetläge. För hundägare som söker en pålitlig och prisvärd försäkring, är ICA Hundförsäkring definitivt värt att överväga.

Så här anmäler du en skada

Anmälningsprocessen

När du väl har tecknat en hundförsäkring hos ICA och en olycka eller sjukdom inträffar, måste du göra en skadeanmälan. En skadeanmälan kan enkelt göras online eller genom att ringa in till ICA Försäkring. Det är viktigt att du har all nödvändig information till hands för att underlätta processen.

Nödvändig dokumentation

För att anmäla en skada behöver du vanligtvis följande dokumentation:

 • Veterinärens journal och kvitton
 • Försäkringsnummer
 • Beskrivning av händelsen

Se till att spara alla relevanta dokument och kvitton för att undvika förseningar i hanteringen.

Tips för snabbare hantering

För att få din skadeanmälan behandlad så snabbt som möjligt, följ dessa tips:

 1. Anmäl skadan så snart som möjligt efter att den inträffat.
 2. Se till att all dokumentation är komplett och korrekt.
 3. Använd ICA Försäkrings online-tjänster för snabbare hantering.

Med en hundförsäkring slipper du stå ensam om olyckan skulle vara framme och du kan känna dig trygg med att du kan ge din hund den vård som den förtjänar.

ICA Hundförsäkring för olika hundraser

ICA Hundförsäkring är en utmärkt lösning för blandraser, eftersom den erbjuder omfattande täckning för både sjukdom och olycksfall. Försäkringen gäller för hundar från tre månaders ålder och uppåt, vilket gör den flexibel och tillgänglig för de flesta hundägare.

För rasrena hundar erbjuder ICA Hundförsäkring specifika fördelar som kan vara särskilt viktiga. Till exempel, vissa raser kan ha högre risk för genetiska sjukdomar, och ICA:s försäkring kan hjälpa till att täcka dessa kostnader. Detta gör att du kan känna dig trygg med att din hund är skyddad oavsett dess specifika behov.

Oavsett om din hund är en blandras eller en rasren hund, kan ICA Hundförsäkring anpassas för att möta specifika behov. Försäkringen täcker upp till 15 000 kr vid sjukdom eller skada, vilket ger ett bra ekonomiskt skydd. Dessutom är ICA ett väletablerat varumärke som många redan känner igen och litar på.

ICA Hundförsäkring är karensfri om du byter till försäkringsbolaget från ett annat. Med andra ord är din hund försäkrad från dag ett, till det valda skyddet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *