Hundförsäkring – Dina Försäkringar

Happy dog with shiny coat in a park, family in background enjoying a sunny day.

Att välja rätt hundförsäkring är en viktig del av att vara hundägare. Dina Försäkringar erbjuder en omfattande hundförsäkring som kan anpassas efter dina behov. I denna artikel går vi igenom vad som ingår i försäkringen, dess fördelar och nackdelar, samt hur du tecknar den.

Viktiga punkter

 • Dina Försäkringar erbjuder en enkel men omfattande hundförsäkring för veterinärvård.
 • Försäkringen kan kompletteras med tillägg som livförsäkring och tandvårdsförsäkring.
 • Priset på försäkringen börjar från cirka 200 kronor i månaden, men varierar beroende på flera faktorer.
 • Bolaget erbjuder även en avelsförsäkring för hunduppfödare.
 • Veterinärvårdsförsäkringen täcker kostnader för vård och behandling vid olyckor och sjukdomar.

Dina försäkringar hundförsäkring: En översikt

Dina Försäkringar erbjuder en omfattande hundförsäkring som täcker många av de vanligaste behoven för hundägare. Försäkringen kan anpassas med olika tillägg för att ge ett ännu bredare skydd.

Vad ingår i grundförsäkringen?

Grundförsäkringen hos Dina Försäkringar inkluderar ersättning för veterinärvård. Detta innebär att du kan få ersättning för kostnader relaterade till sjukdomar och olyckor som din hund kan råka ut för. En jakthundsförsäkring ingår också i vår hundförsäkring, vilket är viktigt för de som jagar med sina hundar.

Tillgängliga tilläggsförsäkringar

För att ge ett mer omfattande skydd erbjuder Dina Försäkringar flera tilläggsförsäkringar. Dessa inkluderar livförsäkring och tandvårdsförsäkring. Livförsäkringen ger ersättning om din hund skulle avlida eller behöva avlivas på grund av sjukdom eller olycka. Tandvårdsförsäkringen täcker kostnader för tandvård som kan uppstå under hundens livstid.

Maximala ersättningsbelopp

Ersättningsbeloppen för veterinärvård är flexibla och du kan välja mellan 40 000, 80 000 eller 120 000 kronor per år. Detta gör att du kan anpassa försäkringen efter dina specifika behov och din ekonomiska situation.

Dina Försäkringar strävar efter att erbjuda en enkel men omfattande hundförsäkring som kan kompletteras med flera olika tillägg för ytterligare skydd.

Prissättning av Dina försäkringar hundförsäkring

Faktorer som påverkar priset

Priset du betalar påverkas av flera faktorer, inklusive hundens ras, ålder, kön och var du bor. Priset på Dina Hundförs��kring är individuellt och beror även på de skadekostnader som försäkringsbolaget har. Som hundägare kan du påverka skadekostnaden genom att till exempel jämföra priset på veterinärkliniker och välja den mest prisvärda behandlingen.

Exempel på kostnader

Här är några exempel på vad en hundförsäkring kan kosta beroende på olika faktorer:

Hundens ålder Ras Månadskostnad
1 år Labrador 250 kr
5 år Chihuahua 200 kr
3 år Schäfer 300 kr

Hur du får en prisuppgift

För att få en exakt prisuppgift för din hund, kan du besöka Dina Försäkringars hemsida och fylla i deras formulär. Du behöver ange information som hundens ras, ålder och var du bor. Därefter får du en prisuppgift baserad på dina specifika förutsättningar.

Väljer du att köpa försäkringen hos oss slipper du den stora prishöjning som många andra aktörer gör när första året med valprabatt är över. Vi tycker det är bättre att du vet direkt hur mycket du ska betala för hundens försäkring och slippa en otrevlig överraskning när valpen fyller 1 år och det är dags att betala försäkringen igen.

Fördelar med Dina försäkringar hundförsäkring

Omfattande veterinärvård

Dina försäkringar erbjuder en omfattande veterinärvårdsförsäkring som kan behållas under hela djurets liv. Detta innebär att ersättningsbeloppet inte sänks med hundens ålder eller i takt med eventuella skador. Försäkringen täcker bland annat rehabilitering och medicin, vilket ger ett brett skydd för din hund.

Avelsförsäkring för uppfödare

För hunduppfödare erbjuder Dina försäkringar en specialanpassad avelsförsäkring. Denna försäkring är särskilt utformad för att möta behoven hos uppfödare och inkluderar kennelförsäkring för registrerade kennlar utan extra kostnad. Uppfödare med kennel registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK) får dessutom 30% rabatt på sina hundförsäkringar.

Tandvårdsförsäkring som tillägg

Dina försäkringar erbjuder även en tandvårdsförsäkring som tillägg. Detta tillägg ger ett extra skydd för din hunds tandhälsa och kan vara en värdefull komplettering till den grundläggande veterinärvårdsförsäkringen.

Dina försäkringar erbjuder en enkel försäkringslösning med valbart maximalt ersättningsbelopp och flera tilläggsförsäkringar, vilket gör det lätt att anpassa försäkringen efter dina behov.

Nackdelar med Dina försäkringar hundförsäkring

Begränsad flexibilitet

En av de största nackdelarna med Dina försäkringar hundförsäkring är den begränsade flexibiliteten i deras försäkringsplaner. Många kunder har uttryckt att de önskar fler anpassningsbara alternativ för att bättre passa deras specifika behov. Detta kan vara särskilt problematiskt för hundägare med unika eller ovanliga behov som inte täcks av standardplanerna.

Jämförelse med konkurrenter

När man jämför Dina försäkringar med andra försäkringsbolag på marknaden, framkommer det att de inte alltid erbjuder de mest konkurrenskraftiga priserna eller de mest omfattande täckningarna. Till exempel, vissa konkurrenter erbjuder högre ersättningsbelopp och fler tilläggsförsäkringar, vilket kan vara mer attraktivt för vissa hundägare.

Kundomdömen

Kundomdömen om Dina försäkringar är blandade. Medan vissa kunder är nöjda med den grundläggande täckningen och kundservicen, finns det också många som har upplevt problem med skadehanteringen och långsamma utbetalningar. På Trustpilot har Dina försäkringar ett genomsnittligt betyg på 3 av 5 stjärnor, vilket indikerar att det finns utrymme för förbättringar.

"Hos oss kan du försäkra fordon, ditt hem, hunden, katten, hästen, båten, barnen, dig själva, företaget och lantbruket. Idag försäkrar vi över 374 000 fordon…"

Hur du tecknar en Dina försäkringar hundförsäkring

Att teckna en hundförsäkring hos Dina Försäkringar är en enkel process som kan göras både online och via telefon. För att säkerställa att du får rätt skydd för din hund, följ dessa steg noggrant.

Steg-för-steg guide

 1. Besök Dina Försäkringars hemsida och välj hundförsäkring under djurförsäkringar.
 2. Fyll i uppgifter om din hund, inklusive ras, ålder och eventuella tidigare sjukdomar.
 3. Välj den försäkringsnivå som passar dina behov bäst.
 4. Lägg till eventuella tilläggsförsäkringar som tandvårdsförsäkring eller livförsäkring.
 5. Granska din ansökan och skicka in den.
 6. Vänta på bekräftelse och försäkringsbrev från Dina Försäkringar.

Nödvändiga dokument

För att teckna en hundförsäkring behöver du ha följande dokument redo:

 • Registreringsbevis för din hund
 • Veterinärintyg om din hund har haft tidigare sjukdomar
 • Personuppgifter och kontaktinformation

Vanliga frågor vid tecknande

 • Kan jag teckna en försäkring för en äldre hund? Ja, men det kan finnas vissa begränsningar beroende på hundens ålder.
 • Vad händer om min hund har en tidigare sjukdom? Tidigare sjukdomar kan påverka försäkringspremien och vad som täcks av försäkringen.
 • Hur lång tid tar det att få försäkringen bekräftad? Vanligtvis får du en bekräftelse inom några dagar efter att du skickat in din ansökan.

En dolda felförsäkring är en trygghet både för dig som köper och för dig som säljer en hundvalp. Här berättar vi vad som gäller i vår hundförsäkring.

Kundrecensioner av Dina försäkringar hundförsäkring

Kunder som har valt Dina försäkringar hundförsäkring uppskattar särskilt den omfattande veterinärvården och möjligheten att välja mellan olika ersättningsbelopp. Många nämner också att de tycker att försäkringen är prisvärd och att kundtjänsten är hjälpsam och tillgänglig.

Trots de positiva aspekterna finns det också kunder som är mindre nöjda. Vissa anser att försäkringen har begränsad flexibilitet när det gäller tillägg och anpassningar. Andra har upplevt att skadehanteringen kan vara långsam och att det finns få rabatter jämfört med konkurrenter.

Generellt sett får Dina försäkringar hundförsäkring ett medelbetyg på 3 av 5 stjärnor. Kunderna uppskattar den omfattande täckningen men önskar mer flexibilitet och snabbare skadehantering. För mer detaljerade recensioner kan du besöka blogg | hundisar.se 🟧 /hundblogg/ där många delar sina erfarenheter.

Vanliga frågor om Dina försäkringar hundförsäkring

Maxålder för försäkringen

Försäkring för äldre hundar, särskilt 10 år gamla, kan vara svårare att teckna. Det är viktigt att välja rätt försäkring med hänsyn till ålder, sjukdomar och ras. Vissa försäkringar har exkluderingar och alternativ till traditionell försäkring.

Från vilken ålder kan man teckna?

Du kan teckna en hundförsäkring från det att valpen är sex veckor gammal. Det är fördelaktigt att teckna försäkringen tidigt för att undvika eventuella karenstider och för att säkerställa att valpen är skyddad från början.

Vad täcker försäkringen?

Försäkringen täcker bland annat:

 • Veterinärvård
 • Mediciner
 • Operationer
 • Rehabilitering

Det är viktigt att läsa igenom villkoren noggrant för att förstå vad som ingår och vad som eventuellt är undantaget.

Tips för att välja rätt hundförsäkring

Vad du bör tänka på

När du ska välja en hundförsäkring är det viktigt att försäkra din valp så fort du kan. Du kan till och med ringa innan du hämtat valpen och be att försäkringen ska starta när valpen flyttar hem till dig. Det bästa försäkringsskyddet får du om du väljer både en livförsäkring och en veterinärvårdsförsäkring till din valp, men du kan köpa dem var för sig också om du vill.

Jämförelse med andra försäkringar

Tack vare de olika valmöjligheterna kan du själv justera din hundförsäkring så att både innehåll och pris passar dig. Om du tycker att det är svårt att välja kan du alltid kontakta någon av våra duktiga rådgivare för att få hjälp. Många av dem är själva hundägare.

Vanliga misstag att undvika

Ett vanligt misstag är att inte försäkra sin hund tillräckligt tidigt. Försäkringen till valpen kan köpas redan från 6 veckors ålder, men eftersom valpar inte lämnar uppfödaren före 8 veckors ålder behöver du ingen försäkring förrän den flyttar hem till dig. Det är också viktigt att tänka på att veterinärvårdsdelen i försäkringen täcker alla kostnader för vård och behandling som hunden kan behöva. Har man ingen försäkring tvingas man stå för hela den biten själv och det kan bli väldigt kostsamt.

Med tanke på ökade kostnader för veterinärvård är det extra viktigt att försäkra din fyrbenta familjemedlem.

Så fungerar veterinärvårdsförsäkringen hos Dina försäkringar

Vad täcks av veterinärvårdsförsäkringen?

Veterinärvårdsförsäkringen hos Dina försäkringar täcker kostnader för både skador och sjukdomar som din hund kan råka ut för. Detta inkluderar medicin och förbandsmaterial upp till 10 000 kronor per år. Dessutom ingår rehabilitering och MR/CT-undersökningar med samma belopp. Om du lägger till en livförsäkring får du även ersättning om ditt djur dör eller måste avlivas.

Hur du gör en skadeanmälan

För att göra en skadeanmälan behöver du följa dessa steg:

 1. Kontakta din veterinär och få en diagnos och behandlingsplan.
 2. Samla alla relevanta kvitton och dokumentation från veterinärbesöket.
 3. Logga in på Dina försäkringars hemsida och fyll i skadeanmälan online.
 4. Skicka in alla nödvändiga dokument och kvitton.

Vanliga behandlingar och kostnader

Några av de vanligaste behandlingarna som täcks av veterinärvårdsförsäkringen inkluderar:

 • Kirurgiska ingrepp
 • Medicinska behandlingar
 • Rehabilitering
Behandling Kostnad (SEK)
Kirurgiska ingrepp 5,000 – 20,000
Medicinska behandlingar 1,000 – 5,000
Rehabilitering 500 – 2,000

Att ha en veterinärvårdsförsäkring ger en ekonomisk trygghet för dig som ägare om ditt djur blir svårt skadat eller allvarligt sjukt och behöver vård.

Avelsförsäkring hos Dina försäkringar

Dina Försäkringar erbjuder en avelsförsäkring för dig som är uppfödare. Försäkringen kan tecknas av dig som har en hund som ingår i kennelverksamhet med kennelnamn registrerat i SKK.

Fördelar med avelsförsäkring

En av de största fördelarna med avelsförsäkringen är att den täcker både liv- och veterinärvård för hundvalparna fram tills dess att de är 30 dagar gamla eller tills de levererats till sin nya ägare. Försäkringen slutar gälla när hundvalparna säljs eller senast vid 12 veckors ålder.

Vad som täcks

Försäkringen inkluderar:

 • Extra kejsarsnitt
 • Dolda felförsäkring för sålda hundvalpar
 • Möjlighet till ersättning om din hund förlorar sin avelsförmåga

Kostnader och villkor

För mer information och fullständiga villkor se bolagets hemsida. Det är viktigt att förstå alla detaljer för att undvika missförstånd och säkerställa att du får det skydd du behöver.

Tandvårdsförsäkring som tillägg

Tandvårdsförsäkringen hos Dina försäkringar täcker kostnader för undersökning, behandling och tandvård på grund av olycka eller sjukdom. Den högsta ersättningen som kan utgå är 20 000 kronor per år. Detta tillägg är särskilt värdefullt eftersom tandsjukdomar har blivit allt vanligare hos hundar.

Försäkringen hjälper till med kostnaderna upp till 20 000 kronor per år. Här är en översikt över vad som kan täckas:

Behandling Kostnad (SEK)
Undersökning 1 000 – 2 000
Tandutdragning 3 000 – 7 000
Rotfyllning 5 000 – 10 000
Tandkirurgi 7 000 – 15 000

För att teckna tandvårdsförsäkringen behöver du redan ha en veterinärvårdsförsäkring hos Dina försäkringar. Följ dessa steg:

 1. Logga in på din kundportal på Dina försäkringars [website](9706).
 2. Välj alternativet för att lägga till tandvårdsförsäkring.
 3. Fyll i nödvändig information om din hund.
 4. Bekräfta och betala för tillägget.

Att ha en tandvårdsförsäkring kan vara avgörande för att säkerställa att din hund får den vård den behöver utan att du behöver oroa dig för höga kostnader.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *