Hitta ett Hundpensionat!
Hundpensionat i Sverige
A
Alingsås
Arninge
Askim
B
Bankeryd
Blekinge
Boden
Bollebygd
Borås
Botkyrka
E
Eksjö
Enköping
Eskilstuna
Eslöv
F
Falkenberg
Falköping
Falun
Frölunda
G
Gåsebäcks
Gävle
Gekås
Göteborg
Gotland
Gudö
H
Halmstad
Hammarö
Härnösand
Hässleholm
Helsingborg
Höllviken
J
Jönköping
K
Kålltorp
Kalmar
Karlshamn
Karlskoga
Karlskrona
Karlstad
Katrineholm
Kiruna
Kristianstad
Kumla
Kungälv
Kungsbacka
L
Landvetter
Linköping
Löddeköpinge
Ludvika
Luleå
Lund
M
Majorna
Mariefred
Mariestad
Märsta
Mjölby
Mölndal
Mölnlycke
Mora
Motala
N
Nässjö
Norrköping
Norrtälje
Nykvarn
O
Oskarshamn
P
Partille
Piteå
R
Rödbo
Röger
S
Saltsjöboo
Sandviken
Sigtuna
Sisjön
Skåne
Skara
Skellefteå
Skövde
Söderhamn
Södertälje
Staffanstorp
Stenungsund
Stockholm
– Alvik
– Arlanda
– Aspudden
– Bandhagen
– Barkarby
– Bergshamra
– Danderyd
– Gärdet
– Handen
– Haninge
– Högdalen
– Hornstull
– Järfälla
– Järva
– Kungenskurva
– Kungsholmen
– Lidingö
– Skarpnäck
– Skogås
– Nacka
– Odenplan
– Sollentuna
– Solna
– Spånga
– Södermalm
– Tyresö
– Sundbyberg
– Täby
– Tumba
– Västerhaninge
– Östermalm
Strängnäs
Stuvsta
Sundsvall
T
Tjörn
Trelleborg
Trollhättan
Tygelsjö
U
Uddevalla
Ullared
Umeå
Upplands-Bro
Upplands Väsby
Uppsala
V
Vallentuna
Vänersborg
Varberg
Värnamo
Vasastan
Västerås
Västra Frölunda
Västra Götaland
Västra Göteborg
Västrahamnen
Växjö
Vellinge
Y
Ystad
Å
Åhus
Åkersberga
Ä
Älta
Älvsjö
Ängelholm
Ö
Örebro
Österåker
Östergötland
En guide till Hundpensionat
Att lämna sin hund på pensionat kan vara en bra lösning när man behöver resa bort eller av andra skäl inte har möjlighet att ta hand om sin hund. I Sverige finns det ett stort utbud av hundpensionat med olika inriktningar och priser. Det kan vara svårt att veta vilket pensionat som passar bäst för just din hund, så i detta inlägg ger vi några tips på vad du bör tänka på när du väljer hundpensionat i Sverige.
Vad finns det för olika typer av hundpensionat i Sverige?
Det finns olika typer av hundpensionat i Sverige, beroende på vad du söker för typ av vård för din hund. Här är några olika alternativ:
- Traditionella hundpensionat: Dessa pensionat har oftast boxar eller burar där hundarna kan vistas under tiden de är på pensionat. Många har också stora ytor där hundarna kan röra på sig och leka.
- Djurhotell: Dessa pensionat erbjuder oftast en mer lyxig vistelse för hundarna, med t.ex. egna sovrum och möjlighet till olika aktiviteter och behandlingar.
- Gårdspensionat: Dessa pensionat ligger oftast på en gård eller i närheten av naturområden, och hundarna får ofta möjlighet att vara ute och röra på sig mycket.
- Familjepensionat: Dessa pensionat är oftast mindre och ger hundarna möjlighet att vistas i en familjemiljö.
Det kan vara bra att tänka på vad som passar din hund bäst när du väljer pensionat. Kanske trivs din hund bäst med att vistas på en gård eller i en familjemiljö, eller kanske vill du ge din hund en mer lyxig vistelse på ett djurhotell.
Vad ska man tänka på när man väljer hundpensionat?
Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer hundpensionat, och det kan vara bra att besöka flera olika ställen och prata med personalen innan man bestämmer sig.
- Pris: Det finns hundpensionat i alla prisklasser, så det kan vara bra att jämföra olika alternativ och se vad som passar din plånbok bäst.
- Plats: Om du bor långt från pensionatet kan det vara en fördel att välja ett som ligger närmare, så att du kan besöka din hund lite oftare.
- Storlek: Hur stor är din hund? Många hundpensionat har olika storlekar på boxarna, så att man kan välja det som passar bäst för just sin hund.
- Aktiviteter: Vad erbjuder pensionatet för aktiviteter och utomhusytor för hundarna? Är det möjligt för din hund att springa och leka på en stor gräsyta eller är det mest inneaktiviteter?
- Personal: Hur ser personalen på hundpensionatet ut? Är de vänliga och kompetenta, och tar de hand om hundarna på ett bra sätt?
- Djurvänlighet: Är hundpensionatet djurvänligt, och vad gör de för att hundarna ska må bra under tiden de är där?
Vad kostar det att lämna sin hund på pensionat i Sverige?
Priserna på hundpensionat varierar beroende på vilket pensionat du väljer, men du kan räkna med att det kostar mellan 500 och 1500 kronor per dygn för en hund. Många pensionat erbjuder rabatter om du lämnar din hund längre tid, så det kan vara en bra idé att fråga om det finns några rabatter om du behöver lämna bort din hund under en längre period.
Det kan också vara bra att fråga efter eventuella avgifter för extra aktiviteter eller tjänster, som exempelvis promenader eller specialkost. Dessa avgifter kan läggas till den totala kostnaden för att ha sin hund på pensionat.
Vad händer om min hund blir sjuk under tiden på pensionatet?
Om din hund blir sjuk under tiden på pensionatet är det viktigt att personalen omgående kontaktar dig och informerar om vad som har hänt. Många hundpensionat har avtal med veterinärer och kan sköta eventuella behandlingar och medicinska åtgärder. Det kan dock vara bra att ha täckning för djurvårdskostnader genom en djurförsäkring, så att du slipper betala allt själv om din hund behöver vård.
Hur man väljer det bästa hundpensionatet för sin hund
Det finns många bra hundpensionat i Sverige, men det är viktigt att du väljer det pensionat som passar bäst för just din hund. Här är några tips på vad du kan tänka på när du väljer hundpensionat:
- Prata med personalen: Det kan vara bra att träffa personalen på pensionatet och ställa frågor om hur hundarna sköts och om det finns några speciella rutiner eller aktiviteter.
- Se till att hunden har tillräckligt med plats: Om din hund är van att ha mycket utrymme att röra sig på kan det vara bra att välja ett pensionat med stora utomhusytor eller stora boxar.
- Se till att hunden får nog med aktiviteter: En hund som har mycket att göra på pensionatet kommer att må bättre än en hund som bara sitter i en box hela dagarna. Fråga personalen vad de erbjuder för aktiviteter och se till att din hund får röra på sig.
- Fråga efter referenser: Om du känner någon som har lämnat sin hund på det pensionat du är intresserad av kan det vara bra att fråga efter deras referenser.
- Besök pensionatet: Det kan vara bra att besöka pensionatet och se hur hundarna har det och om du triom du trivs med miljön och om du tror att din hund skulle trivas där. På så sätt kan du få en bättre uppfattning om pensionatet och om det är det rätta valet för just din hund.
- Jämför priser: Det kan vara bra att jämföra priser på olika hundpensionat för att se vad som passar din plånbok bäst.
- Tänk på djurvänlighet: Se till att det hundpensionat du väljer är djurvänligt och att hundarna får den vård och omtanke de behöver.
Det kan också vara bra att fundera på om du vill lämna din hund på pensionat med eller utan eget rum. Många hundpensionat erbjuder alternativ på båda dessa, så det kan vara bra att se vad som passar bäst för just din hund.
Sammanfattning
Att lämna sin hund på pensionat kan vara en bra lösning när man behöver resa bort eller av andra skäl inte har möjlighet att ta hand om sin hund. Det finns många olika hundpensionat i Sverige att välja mellan, så det är viktigt att du väljer det pensionat som passar bäst för just din hund. Se till att du pratar med personalen, jämför priser, besöker pensionatet och tänker på djurvänlighet när du väljer hundpensionat. På så sätt kan du vara säker på att din hund får den vård och omtanke den behöver under sin vistelse på pensionatet.
Kostnaden för att lämna sin hund på pensionat varierar beroende på vilket pensionat du väljer, men du kan räkna med att det kostar mellan 500 och 1500 kronor per dygn. Det kan också vara bra att fråga efter eventuella avgifter för extra aktiviteter eller tjänster.
Om din hund blir sjuk under tiden på pensionatet är det viktigt att personalen omgående kontaktar dig och informerar om vad som har hänt.
För att välja det bästa hundpensionatet för din hund bör du prata med personalen, se till att hunden har tillräckligt med plats, se till att hunden får nog med aktiviteter, fråga efter referenser och samt besöka pensionatet själv.
Riki Caceras
Redaktör och hundälskare på Hundisar.se
Mer om Hundpensionat
Skillnaden mellan Hunddagis och Hundpensionat
Om du är hundägare och behöver lämna bort din hund för en kortare eller längre tid kan det vara svårt…