Varför äter hundar gräs?

french bulldog, nature, country house-1482675.jpg

Även om din hund betar som en ko säger experter att det inte är något att oroa sig för.

Du har säkert märkt mer än en gång att din fyrbenta vän har ätit en mun full av gräs, särskilt när du är ute på promenad eller om du har en trädgård inom räckhåll. Detta beteende är vanligt hos hundar. Vissa tror att de har problem med tarmarna och äter gräs för att få dem att kräkas, medan andra tror att det beror på att de är nyfikna eller helt enkelt hungriga.

Vanan att ”picka” kan ha samband med näringsbrist, även om tristess är vanligare. Denna tendens är vanlig hos unga hundar eller valpar, men det finns ingen anledning att vara orolig eftersom vilda djur också gör det.

Skälen till att hundar äter gräs

Det är fel att säga att hundar äter gräs när de mår dåligt. Om de äter gräs är det för att förbättra matsmältningen och hjälpa till att behandla tarmparasiter . También existe la posibilidad de que lo hagan porque les gusta el sabor, el olor o la textura. Estar aburridos puede ser otro factor y se recomienda corregir esa conducta con juegos, caminatas y actividades recreativas para que gasten energía.

Han tillägger att fibrerna i matsmältningskanalen har en svepande effekt som genom avföringen hjälper till att eliminera icke-vassa främmande föremål som djuret har svalt av misstag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *