Vad kostar det att driva hunddagis?

animal, dog, mammal-6637781.jpg

Att öppna ett hunddagis kräver vissa initiala utgifter. Det första du vill göra är att bestämma hur många hundar du planerar att inhysa i ditt dagis. Denna siffra hjälper dig att beräkna hur mycket utrymme du behöver. Om du inte vet hur stort utrymme du behöver kan du mäta ut området själv. Därefter bör du överväga hur mycket pengar du vill spendera på möbler och utrustning. Du måste också budgetera för allmännyttiga tjänster. Beroende på var du bor kan det tillkomma avgifter för t.ex. sophämtning och avfallshantering.

När du har beräknat dina behov av inledande investeringar vill du börja leta efter en lokal. Det finns många alternativ för att hyra kommersiella utrymmen. Om du däremot väljer att köpa en fastighet måste du troligen investera mellan minst 100 000kr beroende på var i landet du bor. Förutom att köpa fastigheter måste du täcka andra kostnader som är förknippade med att öppna ett hunddagis.

Till exempel måste du förmodligen anlita en professionell person för att utforma och bygga dina lokaler. Du kan hitta entreprenörer på nätet och be vänner om rekommendationer. Eller så kan du fundera på att anlita någon som kan hjälpa dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *