Vad får hundar inte äta?

dog, pet, beach-1854119.jpg

Många ägare delar gärna mat med sina hundar utan att känna till de allvarliga konsekvenserna av denna handling.

Det finns vissa livsmedel som människor äter regelbundet utan att det skadar deras hälsa, men som kan vara giftiga för hundar. Vissa av dessa produkter kan faktiskt vara dödliga för hundar. Därför är det bra att veta vilka av dessa livsmedel som är vanliga i vår kost som bör förbjudas i våra husdjurs kost.

Här är tio livsmedel som är giftiga för hundar:

1. Avokado

Avokado innehåller ett ämne som kallas ”persin” som har en insektsbekämpande och svampdödande effekt som kan orsaka diarré, kräkningar, lungödem och hjärtskador hos husdjur. Detta ämne är skadligt för många husdjur.

2. Lök

Lök är farlig för husdjur eftersom den kan förstöra de röda blodkropparna i husdjurets blod och orsaka blodbrist. Det kan också orsaka andningsproblem och takykardi.

3. Alkohol

Om alkohol är skadligt för människor är det ännu mer skadligt för hundar. Det kan leda till döden i alkoholkoma.

4. Kaffe

På grund av det höga koffeininnehållet kan det orsaka symtom som takykardi, nervositet eller hyperaktivitet hos djuret.

5. Choklad

Choklad innehåller ett ämne som kallas teobromin, som varierar beroende på kakaoinnehållet. Den dödliga dosen varierar med andelen av hundens vikt och andelen kakao. Det kan orsaka kräkningar och diarré och leda till döden.

6. Råa ägg

Råa ägg kan orsaka salmonellos hos hundar, vilket är mycket farligt för hundar.

7. Mjölk

Mjölk är ett vanligt foder som ges till djur från valptillfället och framåt. De flesta hundar är dock laktosintoleranta och mjölk kan orsaka magsmärtor, diarré eller kräkningar.

8. Nötter

Dessa nötter är giftiga djurfoder på grund av deras höga fosforinnehåll. De kan orsaka blåsten förutom andra symtom: smärta och svullnad i muskler och leder, allmän svaghet, ataxi, skakningar, kräkningar och hög feber.

9. Vindruvor

Vindruvor är ett annat giftigt livsmedel för hundar. Dessa frukter kan orsaka kräkningar och diarré hos hundar, vilket kan förvärras av andra symtom som aptitlöshet, uttorkning, oliguri och njursvikt.

10. Potatis

Rå potatis innehåller solain, ett ämne som kan orsaka allt från gastroenterit till akut njursvikt hos hundar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *