Hur ofta behöver en hund kissa?

puppy, dog, pet-1903313.jpg

Vi behöver alla kissa, det Àr ett faktum i livet. Men medan vi bara kan gÄ till toaletten för att göra oss av med vÄra behov nÀr vi behöver det, Àr det inte lika enkelt för vÄra hundar. De kan inte tala om för oss nÀr det Àr dags och mÄste dÀrför förlita sig pÄ att vi vet nÀr vi ska slÀppa ut dem för att göra sina behov och undvika olyckor i huset.

Enligt American Veterinary Medical Association kan hundar hÄlla kvar sin urin i upp till 24 timmar. Detta Àr lÀngre Àn katter, vars blÄskapacitet rÀcker i ungefÀr sex timmar. Vissa raser har dock mindre blÄsor och krÀver dÀrför frekvÀntare lÀttande pÄ trycket. Det gÀller bland annat chihuahuor, pomeranianer och yorkshire terrier. Andra raser, till exempel dobermann pinschers och grand danois, kan hÄlla sig under mycket lÀngre tid.

Hur ofta en hund behöver gÄ beror pÄ Älder och ras. Valpar behöver vanligtvis gÄ var tredje timme, medan Àldre hundar tenderar att kunna vÀnta lÀngre. NÀr det gÀller att slÀppa ut ditt husdjur finns det dÀremot vissa saker du bör tÀnka pÄ.

Möjligheten till en toalett

För det första mÄste du se till att du inte blockerar tillgÄngen till toaletten. Om din hund inte har ett utsett omrÄde utanför dÀr den kan göra sina behov kan det sluta med att den gör sina behov inne i hemmet. Du mÄste ocksÄ se till att det inte finns nÄgot som blockerar vÀgen, till exempel möbler eller leksaker.

Mer vatten = mindre kiss

För det andra mÄste du kontrollera om din hund har druckit vatten under dagen. MÄnga hundar dricker mycket vatten under dagen, sÀrskilt nÀr de leker apport. Om din hund inte har fÄtt tillrÀckligt med vÀtska kan den börja kissa oftare.

VÀdret pÄverkar ocksÄ

Slutligen mÄste du ta hÀnsyn till vÀdret. Det Àr mindre troligt att hundar behöver gÄ pÄ toaletten nÀr det Àr kallt eftersom de dÄ kÀnner sig varmare. Vid varma förhÄllanden kan de dÀremot behöva gÄ oftare.

Om din hund börjar visa tecken pÄ obehag eller smÀrta Àr det bÀst att du trÀffar din veterinÀr direkt. Han eller hon kan ge dig rÄd om hur du kan hjÀlpa din hund att hantera förstoppning eller urinvÀgsinfektioner.

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *