Hur mycket ska en hund äta per dag?

english cocker spaniel, dog, puppy-5937760.jpg

Det behöver inte vara mystiskt att mata din hund. Du behöver inte följa något hemligt recept för att ta reda på vad som fungerar bäst för dig och ditt husdjur. Några grundläggande kunskaper om hur hundar äter och smälter mat hjälper dig att fatta bättre beslut om din hunds kost.

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när du bestämmer om du ska ge din hund mat eller inte. Dessa inkluderar ras, ålder, aktivitetsnivå, hälsoproblem och till och med vilken typ av foder du väljer. Men det finns vissa saker du kan göra för att se till att din hund får tillräckligt med näring samtidigt som den håller en hälsosam vikt.

Det viktigaste att komma ihåg är att hundar är vanemänniskor. De är varelser av rutiner. Om du ger dem något förutsägbart och konsekvent kommer de sannolikt att hålla sig till det. Försök därför att etablera ett dagligt utfodringsmönster som omfattar måltider varje morgon och kväll, plus mellanmål under dagen. På så sätt vet din hund exakt vad den kan förvänta sig varje dag.

Ett av de största misstagen som folk gör när de försöker mata sin hund är att ge för mycket mat. Kom ihåg att hundar är vanemänniskor, och de kommer inte att avvika långt från sitt normala matningsmönster om de inte absolut behöver det. Låt dig inte falla offer för frestelsen att överfodra din hund. Fokusera i stället på att se till att han äter regelbundet och konsekvent.

Hur ofta bör en hund äta?

Att mata valpar ad libitum – eller fritt val – kan leda till hälsoproblem längre fram. En nyligen genomförd studie visade att överutfodring av valpar leder till viktökning senare i livet. Och även om du kanske tror att stora hundar är de som är mest benägna att överäta, tenderar mindre raser som chihuahuor och malteser att konsumera mer mat än större raser.

American Veterinary Medical Association rekommenderar att valpar får tre måltider var fjärde timme under den första levnadsmånaden. Därefter får de äta när de känner sig hungriga. Experter säger att för mycket mat på en gång kan orsaka kräkningar, diarré, gaser, matsmältningsbesvär och till och med döden.

Hur många måltider bör min hund äta varje dag?

Mängden mat som en hund behöver varierar beroende på hur aktiv den är och vilken typ av kost den äter. En frisk vuxen hund behöver 2-3 små måltider varje dag. Dessa måltider bör vara jämnt fördelade över dagen, vanligtvis runt middagstid och 16.00, med högst 12 timmars mellanrum mellan en måltid och nästa. Detta bidrar till att förebygga sura uppstötningar hos hundar.

Om du matar din hund tre gånger om dagen ger du den sannolikt för mycket mat, vilket leder till fetma. Genom att mata din hund mindre ofta kan kroppen förbränna en del av de kalorier som den fick i sig under den föregående matningsperioden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.