Vad gör en hundtränare?

En hundtränare är en tränare som tränar hundar. De anställs vanligtvis av ägare för att träna sina hundar, eller så kan de vara anställda av organisationer som djurhem och räddningsgrupper. Hundtränare kan också fungera för andra typer av företag som behöver hjälp med att träna djur, som hästtränare.

Hundtränare lär människor hur man kommunicerar effektivt med sina hundar. Detta inkluderar att lära dem kommandon, tricks och grundläggande lydnadsfärdigheter. Det innebär också att hjälpa ägaren att förstå vad det betyder när deras hund gör något fel.

Hundinstruktör kan vara bra om få din hunds uppmärksamhet under en lektion, men vissa instruktörer kanske inte har så mycket erfarenhet av att arbeta med hundar. Om du letar efter en erfaren hundinstruktör, fråga runt i ditt närområde. Du kan till och med försöka kontakta ett företag som Canine Companions for Independence.

Vad kostar en hundtränare?

Hundtränare tar vanligtvis mellan $50-$100 per timme. Vissa kommer att erbjuda rabatter till studenter som registrerar sig för mer än en session.

Det bästa sättet att ta reda på om en viss hundtränare är rätt för dig är att prata med andra som har arbetat med dem. Fråga dina vänner, familjemedlemmar eller grannar om de skulle rekommendera denna person.

Hur man blir hundtränare

Det finns flera sätt att komma in i verksamheten som hundtränare. En väg är att gåtill skolan och få en examen i hundbeteende. Ett annat alternativ är att gå ett tvåårigt högskoleprogram där du studerar hundbeteende och får erfarenhet av att arbeta på ett skyddshem eller en räddningsgrupp.

Om du vill starta eget kan du öppna ett litet skyltfönster där du kan genomföra lektioner. Du behöver ett bra läge, ett bekvämt utrymme och en pålitlig kundkälla.

Hundutbildare arbetar ofta deltid medan de har ett annat jobb. Många hundtränare tjänar extra pengar på att ta sig an privata kunder. Det finns dock risker med denna typ av arrangemang.

Hundtränare kan tjäna allt från $0 – $40 000+ per år beroende på hur stor verksamhet de har.

Vad gör en hundtränare?

Hundtränare lär människor hur man kommunicerar effektivt med sina hundar. Detta inkluderar att lära dem kommandon, tricks och grundläggande lydnadsfärdigheter. Det innebär också att hjälpa ägaren att förstå vad det betyder när deras hund gör något fel.

En hundtränare kan vara till hjälp för att få din hunds uppmärksamhet under en lektion, men vissa instruktörer kanske inte har så mycket erfarenhet av att arbeta med hundar. Om du letar efter en erfaren hundtränare, fråga runt i ditt närområde. Du kan till och med försöka kontakta ett företag som Hundisar.se (denna sida).

Vad är en hundstruktör?

Hundtränare kan lära dig hur du interagerar med din hund med hjälp av verbala kommandon, kroppsspråk och godsaker.

Hundtränare kan hjälpa dig att utveckla en relation med din hund. De kanske lär dig hur du läser din hunds kropp språk och använd den informationen för att ta reda på vad din hund vill ha. De kan också visa dig hur du kommunicerar med din hund genom positiv förstärkning, vilket innebär att belöna din hund när den beter sig bra.

Hundtränare kan också lära dig hur du tränar din hund. Träning innebär att lära honom kommandon som sitta, stanna, ner och komma. Dessa kommandon låter dig kontrollera din hunds beteende och håll hen säker.

En hundtränare bör ha kunskap inom många olika områden, inklusive:

 • Hundars beteende
 • Kommunikation mellan människor och hundar
 • Hundens psykologi
 • Näring
 • Träningsmetoder

Det finns två huvudkategorier av träningsmetoder som används av hundtränare: operant konditionering och klassisk konditionering Operant konditionering bygger på inlärningsteori. Klassisk konditionering är baserad på Pavlovsk konditionering.

Den vanligaste metoden att träna hundar kallas klickerträning. Den använder positiv förstärkning.

Andra metoder inkluderar:

 • Positiv bestraffning (även känd som negativ förstärkning)
 • Negativt straff (även känt som positivt straff)
 • Straffbaserad träning
 • Belöningsbaserad träning
 • Motkonditionering Socialisering

Att hitta en hundtränare

Det bästa sättet att ta reda på om en viss hundtränare är rätt för dig är att prata med andra som har arbetat med dem. Fråga dina vänner, familjemedlemmar eller grannar om de skulle rekommendera denna person.

Hundtränare arbetar ofta med människor som äger flera hundar.

Vissa hundtränare tar ut timpriser. Andra erbjuder paket som inkluderar lektioner under en period av veckor eller månader.

De flesta hundtränare kräver att du registrerar dig innan de börjar arbeta med dig. Registrering gör att de kan spåra dina framsteg och se till att du förstår programmets regler.

Innan du anställer en hundtränare bör du ta dig tid att undersöka deras bakgrund. Fråga vänner och familjemedlemmar om rekommendationer. Du kan också leta efter recensioner online.

Högskoleutbildning för hundtränare

Det finns högskoleutbildningar för de som vill bli hundtränare. Dessa program erbjuder kurser i djurbeteende, kommunikation, mänsklig psykologi, kost, sport och träningsmetoder. Vissa högskolor erbjuder till och med examina i hundträning. Några av de jobb som hundtränare har är:

 • Beteendespecialist
 • Hundmassage
 • Hundfrisör
 • Hundutställningsdomare
 • Hundrastare
 • Veterinär

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.