Hitta Hunddagis i Kiruna

…med omnejd


Hunddagis nära dig

Här listar vi hunddagis i hela Kiruna med allmän
information om deras hundtjänster samt kontaktupggifter.

Södertörns Hundcenter

En ny liten hundis på hunddagis.

Om dagiset

Södertörns Hundcenter grundades den 1 december 2000 och är beläget i en naturskön miljö omgiven av stora fält och kohagar, perfekt för hundpromenader. Hunddagiset är också nära Tullingesjön där hundarna kan bada under varma sommardagar.

Karoline Lönnberg äger och driver Södertörns Hundcenter tillsammans med sina medarbetare.

Tjänster

 • Dagis
 • Kurser
 • Pälsvård
 • Mobilt

Spadertass Hundcenter

En ny liten hundis på hunddagis.

Om dagiset

Spadertass är placerat i Flemingsberg, precis vid det natursköna Björnkulla friluftsområde, där skog och natur finns alldeles utanför dörren. Hos dem kan du lämna din hund på hunddagiset under dagtid, där utbildad personal aktiverar och tar hand om din hund medan du är på jobbet.

De erbjuder också trimning, bad, tandskrapning, kloklippning, medicinsk laser och massage för din hund. Om din hund behöver rehabilitering är de godkända av försäkringsbolag. Alla dessa tjänster kan nyttjas oavsett om din hund går på dagiset eller inte.

Tjänster

 • Dagis
 • Spa
 • Kloklipp
 • Water treadmill

Hunddagiset Skogsdungen

En ny liten hundis på hunddagis.

Om dagiset

Hunddagis #1 är en mysig och trygg plats där hundarna kan leka, träna och få massor av kärlek och uppmärksamhet från erfarna hundpassare.

Inne på dagiset finns det lekrum med olika leksaker och utomhus finns det en stor inhägnad trädgård där hundarna kan springa fritt och ha kul tillsammans. Hundarna kommer också att få regelbundna promenader och möjlighet till lugn avkopplingstid när de behöver vila och återhämta sig.

Dagiset har höga säkerhetsstandarder och personalen är utbildade inom hundskötsel och första hjälpen, så att hundarna alltid är i trygga händer.

Tjänster

 • Dagis
 • Pensionat
 • Kloklipp
 • Spa
 • Frisör
 • Bad

Driver du ett hunddagis?
Vill du synas på Hundisar.se? Efter en kort men ändå obligatorisk intervju så publicerar vi mer än gärna ett inlägg om er tjänst.

Att hitta Hunddagis i Kiruna

När man letar efter ett hunddagis i Kiruna, är det viktigt att tänka på följande:

 1. Säkerhet: Se till att hunddagiset har höga säkerhetsstandarder och att personalen är utbildad och erfaren i att hantera hundar. Fråga om deras rutiner för att övervaka hundarna och hur de hanterar eventuella incidenter.
 2. Anläggning: Besök hunddagiset och se till att anläggningen är ren, bekväm och säker för hundarna. Se också till att det finns tillräckligt med utrymme för hundarna att leka och röra på sig.
 3. Rutiner: Fråga om deras rutiner för utfodring, motion och socialisering av hundarna. Se till att de kan tillgodose ditt hunds behov och att de har en väl strukturerad dagliga rutin.
 4. Personal: Fråga om personalen är kunnig och erfaren i att hantera hundar, samt om de har nödvändig utbildning och certifiering. Det är också viktigt att personalen har ett kärleksfullt förhållande till hundar.
 5. Referenser: Be om referenser från andra hundägare som har använt hunddagiset. Detta kan ge dig en uppfattning om dagisets rykte och kvalitet.
 6. Kostnader: Fråga om avgifterna för hunddagiset och vad som ingår i priset. Detta kan variera mellan olika hunddagis, så se till att du förstår vad du betalar för.

Genom att tänka på dessa faktorer kan du hitta ett hunddagis i Kiruna som passar både dig och din hunds behov.

Vad krävs det för att öppna ett Hunddagis?

För att öppna ett hunddagis i Sverige krävs det att man uppfyller vissa krav och följer vissa regler. Här är några av de viktigaste:

 1. Tillstånd: För att öppna ett hunddagis i Sverige krävs det att man har ett giltigt tillstånd från kommunen eller länsstyrelsen. Detta innebär att man måste uppfylla vissa krav på lokaler, utrustning och personal.
 2. Ansvar och försäkring: Som ägare till ett hunddagis är man ansvarig för hundarnas välbefinnande och säkerhet under sin vistelse på dagiset. Det är därför viktigt att ha en giltig försäkring som täcker eventuella skador eller olyckor som kan uppstå.
 3. Kompetens: Det krävs kompetens och erfarenhet för att driva ett hunddagis. Utbildning inom hundrelaterade områden, såsom hundskötsel, träning eller veterinär är inget krav men självklart ett plus.
 4. Hygien och säkerhet: Det krävs också att man har rutiner för att se till att lokalerna är rena och hygieniska samt att man har säkerhetsrutiner för att skydda såväl hundar som personal.

Hur många Hunddagis finns det i Sverige

Enligt Djurbranschens Yrkesnämnd så har antalet hunddagis och hundpensionat ökat med ungefär 30% mellan 2011-2016, och är idag, år 2023, ca 1400 i antalet. Efter coronapandemin ökade antalet hundägare i Sverige vilket gjort att än fler dagis förväntas öppna de kommande åren.

Vad får man för lön på ett Hunddagis?

Även om svaret är volatilt beroende av ett antal faktorer så ligger genomsnittet för hundskötare i Sverige på ca 21.000kr/månad före skatt. Glöm inte kollektivavtal.

Var kan man hitta lediga jobb på Hunddagis?

Du kan hitta lediga jobb på hunddagis på alla platser där vanliga jobb listas. Det är även vanligt att de erbjuder sommarjobb, praktik, arbetsträning och/eller deltidsanställning.