Hundförsäkring – Moderna Djurförsäkringar

Happy dog with collar playing in sunny park, shield icon overlay symbolizing protection and security.

Moderna Försäkringar är ett välkänt försäkringsbolag på den svenska marknaden som försäkrar allt ifrån hem, bil och båt till hund och kattförsäkring. Modernas hundförsäkring har faktiskt blivit topprankad hos Konsumenternas försäkringsbyrå som utsett den till bäst i test 2019. Här kan du välja mellan tre olika hundförsäkringar beroende på behov och du kan dessutom få en generös valprabatt på hela 25 procent. Nedan kan du läsa mer om Moderna Försäkringar och deras hundförsäkring. Vi går bland annat igenom

Viktiga punkter

 • Moderna Försäkringar erbjuder tre olika typer av hundförsäkringar: Bas, Dubbel och Trippel.
 • Moderna har blivit topprankad hos Konsumenternas försäkringsbyrå och utsedd till bäst i test 2019.
 • Du kan få en valprabatt på 25% när du tecknar en hundförsäkring hos Moderna.
 • Moderna erbjuder generösa veterinärvårdsbelopp och ersätter kostnader för cellgifter, strålning och hundpensionat.
 • Bolaget grundades 1916 och ägs sedan 2009 av den danska försäkringskoncernen Tryg Forsikring A/S.

Varför välja Moderna hundförsäkring?

Fördelar med Moderna hundförsäkring

Moderna hundförsäkring erbjuder ett omfattande skydd som ger din hund trygghet i vardagen. En av de största fördelarna är den valbara självrisken som gör att du kan anpassa försäkringskostnaden efter din egen budget. Dessutom kan du ta del av generösa rabatter genom att försäkra din valp och samla flera av dina försäkringar hos Moderna. Du sköter enkelt dina försäkringsärenden på Modernas hemsida och har alltid tillgång till deras kompetenta supportavdelning.

Moderna är ett bra alternativ för dig som vill ge din hund ett bra försäkringsskydd och lite extra trygghet i vardagen.

Kundomdömen och recensioner

Moderna Försäkringar är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag med försäkringslösningar som passar de flesta, inte minst hundägare. Här kan du välja mellan tre olika hundförsäkringar beroende på vilket skydd du vill ge din hund och din plånbok. Moderna erbjuder generösa veterinärvårdsbelopp och ersätter dessutom kostnader för cellgifter, strålning, hundpensionat och utdragning av mjölktänder (i hundförsäkringen Trippel). Enligt omdömen på Trustpilot har 1 459 personer redan lämnat omdömen om Moderna Försäkringar. Läs om deras upplevelser och dela din egen!

Olika typer av hundförsäkringar hos Moderna

Bas

Moderna erbjuder tre olika hundförsäkringar för att passa olika behov och budgetar. Bas är den mest grundläggande försäkringen och täcker upp till 30 000 kr i veterinärvård. Denna försäkring inkluderar även fria samtal till FirstVet, vilket kan vara en stor hjälp i akuta situationer.

Dubbel

För de som vill ha ett mer omfattande skydd finns Dubbel. Denna försäkring täcker högre veterinärvårdsbelopp och inkluderar även ersättning för medicin och behandlingar. Dessutom kan du få ersättning för cellgifter och strålning, vilket kan vara avgörande vid allvarliga sjukdomar.

Trippel

Trippel är den mest omfattande försäkringen och erbjuder det högsta skyddet. Förutom allt som ingår i Bas och Dubbel, täcker Trippel även kostnader för hundpensionat och utdragning av mjölktänder. Detta gör den till ett utmärkt val för de som vill ge sin hund det bästa möjliga skyddet.

Moderna Försäkringar är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag med försäkringslösningar som passar de flesta, inte minst hundägare. Här kan du välja mellan tre olika hundförsäkringar beroende på vilket skydd du vill ge din hund och din plånbok.

Veterinärvårdsbelopp och ersättningar

Vad täcker veterinärvårdsbeloppet?

Veterinärvårdsbeloppet avgör hur mycket du kan få i ersättning per försäkringsår om din hund råkar utför en olycka eller sjukdom. Veterinärvårdsbelopp som försäkringsbolagen erbjuder är oftast mellan 20 000 – 120 000 kr per år. Skulle dina veterinärvårdsbesök uppgå till mer än vad försäkringen täcker så får man själv stå för denna kostnad. Från det att din hund blir 7 år och äldre så sänks veterinärvårdsbeloppet successivt med ett par tusen kronor per år.

Ju högre veterinärvårdsbelopp man har ju dyrare blir oftast hundförsäkringen. Det är därför viktigt för dig att veta vilket veterinärvårdsbelopp du ska ha. Undersök därför skaderisken din hundras tenderar att ha.

Ersättning för medicin och behandlingar

Försäkringen täcker även kostnader för medicin och behandlingar som din hund kan behöva. Därefter behöver du bara betala självrisken på ditt veterinärbesök samt den delen som inte täcks av försäkringen. Veterinären får sedan ersättning direkt via försäkringsbolaget och du slipper att vara mellanhanden.

Självriskalternativ

När du tecknar en hundförsäkring hos Moderna, har du möjlighet att välja mellan olika självriskalternativ. Självrisken är det belopp som du betalar vid varje veterinärbesök innan försäkringen börjar täcka kostnaderna. Moderna erbjuder både rörlig och fast självrisk, vilket ger dig flexibilitet att välja det som passar din ekonomiska situation bäst.

Livförsäkring för din hund

En hundförsäkring kan kompletteras med eller innehålla en livförsäkring som ger dig ersättning om din hund måste avlivas och dör i förtid. En livförsäkring ger dig ersättning om din hund råkar utför en olycka eller sjukdom som resulterar i att hunden avlidit eller behöver avlivas. Livförsäkring kan också ge ersättningar för om din hund inte längre kan utföra sitt jobb efter en sjukdom eller olycka. Ersättningsbeloppet varierar dels mellan försäkringsbolagen men också beroende på hur gammal din hund är. En livförsäkring brukar helt sluta gälla efter det att hunden blivit 8 år, dock kan åldern variera mellan de olika försäkringsbolagen.

Rabatter och erbjudanden

Valprabatt

När du tecknar en försäkring för en valp under 6 månader får du 25 procent rabatt på din första årspremie. Detta är ett utmärkt sätt att spara pengar under det första året. Tänk dock på att rabatten ofta endast gäller det första året, så det är viktigt att inte stirra sig blind på rabatten utan att också se på månadspremien utan den för att få en känsla av vad försäkringen kommer att kosta i längden.

Samla försäkringar och få rabatt

Om du har flera försäkringar hos Moderna, som bilförsäkring eller hemförsäkring, kan du få en samlingsrabatt på 5 procent per annan försäkring du har. Detta gör det mer prisvärt att samla alla dina försäkringar hos samma bolag. Dessutom får du en självriskreducering som du kan utnyttja en gång per år.

Det finns flera sätt att få lägre pris på din hundförsäkring, inklusive rabatter för valpar och samlingsrabatter för flera försäkringar.

Hur du tecknar en hundförsäkring hos Moderna

Steg-för-steg guide

Att teckna en hundförsäkring hos Moderna är enkelt och smidigt. Följ dessa steg för att säkerställa att din hund får det bästa skyddet:

 1. Besök Modernas hemsida och navigera till sektionen för hundförsäkringar.
 2. Välj den försäkring som bäst passar dina behov: Bas, Dubbel eller Trippel.
 3. Fyll i dina och din hunds uppgifter i formuläret.
 4. Välj önskad självrisk och eventuella tillägg.
 5. Granska och bekräfta dina val.
 6. Slutför köpet och få din försäkring bekräftad via e-post.

Vad du behöver ha redo

För att teckna en hundförsäkring hos Moderna behöver du ha följande information redo:

 • Din hunds personuppgifter (ras, ålder, etc.)
 • Tidigare veterinärbesök och eventuella sjukdomar
 • Dina kontaktuppgifter

Att ha all information redo gör processen snabbare och enklare.

Genom att följa dessa steg och ha rätt information till hands kan du snabbt och enkelt teckna en hundförsäkring hos Moderna och ge din hund den trygghet den förtjänar.

Vanliga frågor om Moderna hundförsäkring

Hur fungerar försäkringen?

Moderna hundförsäkring fungerar genom att du väljer en försäkringsnivå som passar dina behov och din budget. Försäkringen täcker kostnader för veterinärvård, mediciner och behandlingar beroende på vilken nivå du väljer. Du kan också anpassa självrisken för att påverka din månadskostnad. Moderna erbjuder tre olika nivåer av hundförsäkringar: Bas, Dubbel och Trippel.

Vad täcker försäkringen?

Försäkringen täcker en rad olika kostnader relaterade till din hunds hälsa. Detta inkluderar veterinärvård, mediciner, och behandlingar. Beroende på vilken nivå du väljer kan du även få ersättning för cellgifter, strålning och hundpensionat. Moderna Försäkringar erbjuder också fria samtal till FirstVet i samtliga försäkringar, vilket är en stor fördel.

Moderna Försäkringar är ett välkänt försäkringsbolag på den svenska marknaden som försäkrar allt ifrån hem, bil och båt till hund och kattförsäkring. Modernas hundförsäkring har faktiskt blivit topprankad hos Konsumenternas försäkringsbyrå som utsett den till bäst i test 2019.

Moderna Försäkringars historia och bakgrund

Moderna Försäkringar är ett svenskt försäkringsbolag som grundades redan år 1916. Bolaget har sedan dess utvecklats och anpassat sig till den moderna livsstilens krav och behov. Under åren har Moderna Försäkringar expanderat sitt utbud och erbjuder idag försäkringar för både privatpersoner och företag.

Sedan 2009 ägs Moderna Försäkringar av den danska försäkringskoncernen Tryg Forsikring A/S, en av Nordens största aktörer med över 4 miljoner försäkringskunder. Genom att vara en del av Tryg-koncernen har Moderna Försäkringar kunnat stärka sin position på marknaden och erbjuda ännu bättre tjänster till sina kunder. Moderna Försäkringar är idag en del av en större koncern som inkluderar flera varumärken, såsom Trygg-Hansa och Atlantica.

Kundservice och support

Hur du kontaktar Moderna

Du kan enkelt nå Modernas kundtjänst via mejl, chatt eller telefon. Var inte rädd att ställa frågor; kundtjänsten är där för att hjälpa dig med alla dina funderingar, stora som små. För att anmäla en skada kan du ringa på telefonnummer 010-219 10 90.

Vanliga ärenden och lösningar

För att få bästa upplevelse rekommenderar Moderna att du använder en modern webbläsare som Google Chrome, Microsoft Edge, Safari eller Firefox. Om du har frågor om dina försäkringar eller behöver göra ändringar, kan du alltid kontakta kundtjänst. Moderna erbjuder även upp till 20 % rabatt på dina försäkringar om du samlar flera hos dem.

Moderna Försäkringar och Trygg-Hansa har gått ihop. Tillsammans heter vi nu Trygg-Hansa – här kan du läsa mer om vad det innebär för dig som kund.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *