Introduktion av en ny hund på Dagis

En ny liten hundis på hunddagis.

Skall en ny hund introduceras på dagis? Då är det viktigt att personal och hundar är förberedda samt har en positiv inställning. För att säkerställa att den nya hunden får en så bra introduktion som möjligt, är det även viktigt att man har en god förståelse för hunden i sig och dess hundras.

Här är några tips för att förbereda sig:

  1. Ta reda på så mycket som möjligt om hunden och dess ras, sök upp fakta från kennelklubben (skk.se) eller uppfödarnas webbplatser eller Wikipedia.
  2. Känn till hundens vanor när det gäller social interaktion med andra hundar, traumatiska eller otrevliga upplevelser och aktivering (mental och fysisk).
  3. Läs på om rasen för att förstå dess bakgrund och användning.
  4. Säkerställ att hunden är vaccinerad med ett vaccinationsintyg.

När man sedan är redo för introduktionen, är det viktigt att hålla den så lugn och stressfri som möjligt för den nya hunden. Låt hundarna hälsa på varandra på en neutral plats och helst okopplade. Låt den tryggaste hunden börja med att hälsa, medan de doftar på varandra och sedan introducera en hund i taget tills alla är avslappnade.

Om man ändå måste introducera hundarna i koppel, är det bäst att dela upp introduktionen med korta pauser så att den nya hunden hinner “landa” mellan varje introduktion. När hundar hälsar på varandra undersöker de varandra noga med sina nosar, så det är normalt om de nosar på varandra från topp till tå, men mest på rumpan, ljumskarna och ansiktet.

Följ dessa tips för en lyckad integration av en ny hund på dagis!

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *