Hur en dag kan se ut på ett hunddagis

rottweiler, puppy, dog-1785760.jpg

Om det är din första erfarenhet av hunddagis undrar du säkert vad din hund kommer att göra hela dagen. Även om bekvämligheterna och aktiviteterna varierar från dagis till dagis följer de flesta hunddagis ett liknande schema.

Morgon

Morgonen börjar med avlämning och personalen delar in hundarna i sina respektive lekgrupper för frukost. När alla har ätit upp sin kibble börjar det riktigt roliga. De flesta daghem säger att leken på morgonen är den stökigaste eftersom hundarna är glada över att få vara med sina vänner efter en lång natt hemma.

Personalen kan dela upp nya hundar i mindre aktiva lekgrupper tills de vänjer sig vid de andra hundarna. Alternativt väljer vissa daghem att introducera nybörjare i gruppen genom att ta in hundar en i taget. Att börja leka i grupp kan minska stressen för nya hundar och göra övergången till flocklivet lättare.

Vissa daghem har lekredskap, leksaker och tennisbollar som hundarna kan ha glädje av. På sommaren kan personalen till och med ta fram vadarpooler för att svalka sina lurviga kompisar. Många anläggningar erbjuder också a la carte-tjänster mot en extra kostnad. Dessa tjänster kan omfatta privata promenader, lektid för en person, uppstoppade leksaker eller träningskurser. Om det är en inomhusanläggning kommer personalen att avbryta leken med jämna mellanrum för att ge utrymme för toalettpauser i hundgården.

Lunch

När det är dags för mat kan personalen avskilja hundarna i privata inhägnader för att ta sovmorgon och lunch. Vid lunchtid är de flesta hundar i de aktiva lekgrupperna så trötta efter att ha sprungit och brottats att de behöver tid för att slappna av och vila sina tassar. Naptime förhindrar också att hundarna blir griniga eller överstimulerade och förbereder dem för eftermiddagens lekgrupp.

Eftermiddag

Efter ungefär en timmes lugn tid återvänder hundarna till huvudområdet och eftermiddagens lekgrupp börjar. De flesta daghem anser att lekgruppen på eftermiddagen är mer lugn än morgongruppen eftersom hundarna fortfarande återhämtar sig från morgonens upphetsning.

Hämtning

När kvällen närmar sig börjar personalen på daghemmet göra hundarna redo för hämtning, samla ihop deras saker och damma av deras tassar. När föräldrarna anländer tar hundarna farväl och går hem för att förbereda sig för en ny rolig dag.

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *