Hundförsäkring – Hedvig

Happy dog with a modern insurance card, representing comprehensive pet insurance from Hedvig.

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder en rad olika försäkringar, inklusive hundförsäkring. Hedvig strävar efter att göra processen med att försäkra din hund så smidig och okomplicerad som möjligt. De erbjuder omfattande skydd för din hund, från veterinärvård till ansvarsförsäkring, vilket ger dig trygghet att din älskade husdjur har det skydd den behöver. Med Hedvigs digitala plattform kan du enkelt teckna en försäkring, göra ändringar i ditt skydd och hantera eventuella skadeärenden. Allt detta med stöd från deras kundvänliga team som alltid står redo att hjälpa till.

Viktiga punkter

 • Hedvig erbjuder ett omfattande skydd för din hund, inklusive veterinärvård, ansvarsförsäkring och skydd mot stöld och förlust.
 • Försäkringen är flexibel med tre olika nivåer av skydd, vilket gör det möjligt att anpassa efter dina specifika behov och budget.
 • Hedvig erbjuder unika förmåner som ’djur-vabb’, vilket innebär ersättning om du behöver stanna hemma för att ta hand om din sjuka hund.
 • Den digitala plattformen och användarvänliga appen gör det enkelt att teckna försäkring, göra ändringar och hantera skadeärenden.
 • Kundtjänsten är tillgänglig och redo att hjälpa till, vilket gör att du alltid kan få den support du behöver.

Vad är Hedvig hundförsäkring?

Översikt av Hedvig som försäkringsbolag

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder en rad olika försäkringar, inklusive hundförsäkring. Hedvig strävar efter att göra processen med att försäkra din hund så smidig och okomplicerad som möjligt. De erbjuder omfattande skydd för din hund, från veterinärvård till ansvarsförsäkring, vilket ger dig trygghet att din älskade husdjur har det skydd den behöver.

Fördelar med Hedvig hundförsäkring

Hedvig hundförsäkring är en omfattande försäkring som erbjuder ett brett spektrum av skydd för din älskade hund. Detta är inte bara en försäkring, utan en investering i din hunds hälsa och välbefinnande. En annan stor fördel med Hedvig är dess flexibilitet. Försäkringsbolaget erbjuder tre olika nivåer av ersättningsbelopp och skydd, vilket innebär att du kan anpassa din försäkring baserat på dina specifika behov och budget.

Jämförelse med andra försäkringar

Hedvig skiljer sig också från mängden genom att erbjuda något som de kallar ”djur-vabb”. Detta innebär att du kan få ersättning upp till 2 000 kr om du behöver stanna hemma för att ta hand om din sjuka hund. Detta är ett unikt erbjudande som många hundägare säkert kommer att uppskatta. Sammanfattningsvis erbjuder Hedvig hundförsäkring en mängd fördelar som gör det till ett utmärkt val för alla hundägare. Oavsett dina specifika behov eller budget, finns det en god chans att Hedvig har en försäkringslösning som passar dig.

Omfattande skydd för din hund

Att ha en hund kan vara en av livets största glädjeämnen, men det innebär också ett ansvar. Hundförsäkring är ett viktigt steg för att säkerställa att din fyrbenta vän får den vård den behöver utan att oroa dig för oförutsedda kostnader. Det ger en trygghet för dig som hundägare om något skulle hända. Oavsett om din hund blir sjuk, skadad eller om du behöver hjälp med hundpassning i en nödsituation, finns det paket som ger ett omfattande skydd.

Flexibilitet i försäkringsnivåer

Tre olika nivåer av skydd

Hedvig hundförsäkring erbjuder tre olika nivåer av skydd: Bas, Standard och Premium. Detta gör det möjligt för dig att välja en försäkring som passar både din hunds behov och din budget. Det är viktigt att välja rätt försäkring för äldre hundar med hälsoproblem.

Anpassa efter behov och budget

Med Hedvig kan du enkelt anpassa din försäkring efter dina specifika behov och din ekonomiska situation. Genom att välja rätt nivåer av självrisker som passar din budget, får du ett heltäckande skydd utan att behöva välja mellan otillräckliga planer.

Exempel på ersättningsbelopp

Här är en tabell som visar exempel på ersättningsbelopp för de olika nivåerna:

Nivå Veterinärvård Ansvarsförsäkring Stöld och förlust
Bas 20,000 kr 1,000,000 kr 10,000 kr
Standard 40,000 kr 2,000,000 kr 20,000 kr
Premium 60,000 kr 3,000,000 kr 30,000 kr

Genom att välja rätt nivåer av självrisker som passar din budget, får du ett heltäckande skydd utan att behöva välja mellan otillräckliga planer.

Unika förmåner med Hedvig hundförsäkring

Hedvig hundförsäkring erbjuder flera unika förmåner som gör det till ett attraktivt val för hundägare. En av de mest framstående fördelarna är djur-vabb. Detta innebär att du kan få ersättning upp till 2 000 kr om du behöver stanna hemma för att ta hand om din sjuka hund. Detta är ett unikt erbjudande som många hundägare säkert kommer att uppskatta.

Hedvig har också en digital plattform som gör det enkelt att hantera din försäkring. Genom deras kundvänliga app kan du snabbt och smidigt göra skadeanmälningar, se dina försäkringsvillkor och få svar på vanliga frågor. Detta sparar tid och gör det lättare att hålla koll på allt som rör din hundförsäkring.

En annan stor fördel med Hedvig är dess flexibilitet. Försäkringsbolaget erbjuder tre olika nivåer av ersättningsbelopp och skydd, vilket innebär att du kan anpassa din försäkring baserat på dina specifika behov och budget.

Hur tecknar du en Hedvig hundförsäkring?

Steg-för-steg guide

Att teckna en hundförsäkring hos Hedvig är enkelt och smidigt. Följ dessa steg:

 1. Besök Hedvigs webbplats och välj hundförsäkring.
 2. Fyll i information om din hund, inklusive ras, ålder och hälsa.
 3. Välj den försäkringsnivå som passar dina behov och din budget.
 4. Granska och bekräfta dina val.
 5. Slutför betalningen och få omedelbart skydd för din hund.

Nödvändig information

För att teckna en försäkring behöver du ha följande information till hands:

 • Din hunds ras
 • Din hunds ålder
 • Eventuella tidigare sjukdomar eller skador
 • Dina kontaktuppgifter

Vanliga frågor

Hur mycket kostar det att försäkra min hund med Hedvig?
Kostnaden varierar beroende på flera faktorer, inklusive din hunds ras, ålder och hälsa. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 150 – 500 kr per månad.

Vilka rabatter erbjuder Hedvig?
Hedvig erbjuder olika rabatter beroende på din situation. Det är bäst att kontakta deras kundtjänst för att få exakt information om vilka rabatter som kan gälla för dig.

Med Hedvigs moderna och digitala plattform är det enkelt att teckna och hantera din hundförsäkring när som helst och var som helst.

Kundomdömen om Hedvig hundförsäkring

Hedvig hundförsäkring har fått mycket beröm från sina kunder. Många uppskattar den omfattande täckningen och den användarvänliga appen. En kund skrev: "Hedvig har revolutionerat hur vi tecknar och hanterar våra försäkringar." Totalt sett ger jag Hedvig hundförsäkring 4,7 av 5 stjärnor.

Trots de många positiva omdömena finns det också några negativa aspekter som kunder har påpekat. En del anser att Hedvig är något dyrare än sina konkurrenter. Andra har nämnt att företaget är en relativt ny aktör på marknaden, vilket kan vara en nackdel.

Sammanfattningsvis håller de flesta kunder med om Hedvigs 4-stjärniga betyg. Med över 2 803 recensioner på Trustpilot, är det tydligt att många är nöjda med den service och det skydd som erbjuds. Om du letar efter en modern, flexibel och kundvänlig hundförsäkring, är Hedvig ett utmärkt val.

Prissättning och kostnader

Faktorer som påverkar priset

Att förstå hur kostnader och prissättning för djurförsäkringar fungerar är viktigt för djurägare. De huvudsakliga aspekterna som påverkar kostnaden för en djurförsäkring inkluderar premieberäkning samt självrisk och maxbelopp. Försäkring kostar är dock hur stor risk du utgör för försäkringsbolaget samt hur mycket ersättning du kan få ut. Försäkringsbolagen gör olika bedömningar, varför samma typ av försäkring kan komma med flera olika prissättningar, beroende på bolag.

Prisintervall

Kostnaderna för Hedvig hundförsäkring kan variera beroende på flera faktorer. Här är en översikt över de olika kostnaderna:

Typ av kostnad Belopp
Självrisk 900 kr + 15% – 4 900 kr + 25%
Maxersättning Upp till 175 000 kr

Det är viktigt att noga läsa igenom vad som ingår i din försäkring och överväga vilka tillägg som kan vara relevanta för just din hund och din situation.

Värde för pengarna

För att få ut det mesta av din försäkring är det viktigt att jämföra olika alternativ och se vad som passar bäst för din hunds behov. I ett scenario där de totala kostnaderna uppgår till 6 000 kronor och självrisken är 2 500 kronor, kommer ersättningen att vara som följer: 6 000 – 2 500 kronor = 3 500 kronor, minus 25% = 2 625 kronor. Så i detta scenario får du 2 625 kronor i ersättning och betalar 3 375 kronor själv.

Det är viktigt att noga läsa igenom vad som ingår i din försäkring och överväga vilka tillägg som kan vara relevanta för just din hund och din situation.

Hedvigs kundtjänst och support

Dessutom har Hedvig ett starkt engagemang för kundtjänst. Deras team är alltid tillgängligt för att svara på frågor och hjälpa till med eventuella problem. Och tack vare deras smidiga app, kan du hantera alla aspekter av din försäkring direkt från din smartphone.

Kontaktuppgifter

Hedvig erbjuder 24/7 online-support vilket innebär att du kan få hjälp när som helst på dygnet. För att kontakta Hedvig kan du använda deras app eller besöka deras hemsida. Här är några viktiga kontaktuppgifter:

Typ av kontakt Information
Telefon 08-123 456 78
E-post support@hedvig.com
Adress Storgatan 1, 111 22 Stockholm

Öppettider

Hedvigs kundtjänst är tillgänglig dygnet runt online. För telefon- och e-postsupport är öppettiderna:

 • Måndag – Fredag: 08:00 – 20:00
 • Lördag: 10:00 – 16:00
 • Söndag: 10:00 – 14:00

Kundtjänstupplevelser

Hedvig är kända för sin enastående kundservice, inklusive 24/7 online-support. Om du värderar bekvämlighet och snabb respons, kan Hedvig vara rätt val för dig som letar efter den bästa hundförsäkringen 2024.

Totalt sett ger jag Hedvig hundförsäkring 4,7 av 5 stjärnor. Om du letar efter en modern, flexibel och kundvänlig hundförsäkring, är Hedvig ett utmärkt val.

Vanliga frågor om Hedvig hundförsäkring

Hedvig hundförsäkring täcker en rad olika situationer för att ge din hund det bästa skyddet. Detta inkluderar veterinärvård, ansvarsförsäkring, samt skydd mot stöld och förlust. Försäkringen är utformad för att ge dig trygghet i alla tänkbara scenarier.

Att göra en skadeanmälan hos Hedvig är enkelt och smidigt. Följ dessa steg:

 1. Logga in på Hedvigs digitala plattform eller app.
 2. Välj alternativet för skadeanmälan.
 3. Fyll i nödvändig information om skadan.
 4. Skicka in din anmälan för granskning.

Hedvig strävar efter att göra processen så smidig som möjligt för sina kunder.

Ja, du kan ändra din försäkring när som helst för att bättre passa dina behov och din budget. Du kan välja mellan olika nivåer av försäkring för din hund, där omfattning och högsta ersättning skiljer sig. Kontakta Hedvigs kundtjänst för att göra ändringar eller använd deras digitala plattform för att justera din försäkring.

Så här fungerar djur-vabb

Vad är djur-vabb?

Djur-vabb är en unik förmån som erbjuds av Hedvig hundförsäkring. Att ta hand om sitt sjuka djur kan vara precis lika viktigt som att ta hand om ett sjukt barn. Med djur-vabb kan du få ersättning för förlorad arbetsinkomst när du behöver vara hemma och vårda din sjuka hund.

Hur ansöker man om djur-vabb?

För att ansöka om djur-vabb följer du dessa steg:

 1. Logga in på Hedvigs digitala plattform.
 2. Gå till sektionen för skadeanmälan.
 3. Fyll i formuläret för djur-vabb och bifoga nödvändiga dokument, såsom veterinärintyg.
 4. Skicka in din ansökan och vänta på bekräftelse från Hedvig.

Ersättningsbelopp och villkor

Ersättningen för djur-vabb kan vara upp till fyra dagar per år. Tabellen nedan visar exempel på ersättningsbelopp:

Antal dagar Ersättningsbelopp
1 dag 500 kr
2 dagar 1000 kr
3 dagar 1500 kr
4 dagar 2000 kr

Djur-vabb är en förmån som speglar hur människor lever idag och tar hänsyn till behovet av att kunna ta hand om sitt husdjur på bästa sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *